2012. január 9., hétfő

A tökéletes vacsora: Mediterrán sült brie áfonyalekvárral

A reggeli bejegyzésemhez kanyarodnék vissza elsőkörben...Azt mondtam, hogy három dolog van az étkezéssel kapcsolatban amin változtatnom kell. Az első ugye a reggeli volt. Van még kettő: a napi ötszöri étkezés és az édesség. Az elsővel az a bajom, hogy szerintem még sosem ettem háromnál többször egy nap, így nehéz lesz rajta változtatni, de szépen lassan szerintem ez is menni fog. A nagyobbik gondom az az, hogy édesség mániás vagyok, és legfőképpen csoki mániás. Bármilyet - na jó az epres Milkát kivéve - bármilyen formában és bármilyen mennyiségben meg tudok enni. Na ez már melósabb ügy lesz, ezért inkább arra veszem az irányt, hogy minél egészségesebben készüljenek majd el a sütik, amiket elkészítek. Szóval ennyit az én nem szilveszteri "fogadalmaimról". 

Most pedig jöjjön aminek jönnie kell: A mai vacsoránk. Azt kell, hogy mondjam, hogy első helyre lépett elő a kedvencek közül...:)

Ő lenne az...

Ennél "szebb" találkozást el sem tudnék képzelni...a sajt, a hagyma és az áfonya. Tökéletes!

A története pedig csak annyi, hogy elég régóta bent hevert árválkodva ez a sajt, és igen vészesen közeleg a szavatosságának vége...
A rántást vacsorára már nem szerettem volna, meg hát igen csak időigényes lett volna. Ezért döntöttem a sütés mellett. Elővettem a kedvenc hozzávalómat a lilahagymát és meg is született a legfinomabb vacsora...

Recept: 

2 db joghurtos brie sajt, 1 fej lilahagyma, kevés olivaolaj, bazsalikom, oregano, kakukkfű, áfonyalekvár

Egy sütésálló edényt nagyon vékonyan kikenjük olivaolajjal, és beletesszük a sajtokat. A tetejét bevágjuk, úgy, hogy a szélét ne vágjuk meg. 


Majd a lilahagymát felszeleteljük és megtüzdeljük vele a sajtot. Lelocsoljuk olivaolajjal és megszórjuk a fűszerekkel. 


200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük és pirított lilahagymával valamint áfonyalekvárral tálaljuk. 


Garantált siker, szóval próbáljátok ki...:)

15 megjegyzés:

  1. Szépek az ételeid, szépek a képeid!:)

    VálaszTörlés
  2. Izgalmasan hangzik!:)Egyszer készítettem már alufóliába sült sajtot fokhagymával megtűzdelve, nagyon finom volt úgy is.De áfonyalekvárral fenséges lehet!:)
    Köszönöm, hogy olvasol!

    VálaszTörlés
  3. Nekem most ez az étel lett a kedvencem. Kicsit féltem a lilahagyma és lekvár párosításától, de tökéletes lett. Próbáld ki...:)

    VálaszTörlés
  4. Lilla!Kipróbálom biztosan, mert én is nagyon szeretem.
    Olvastam, hogy a hagymát szereted nagyon.A hagymalekvárt próbáltad már?Nagyon finom húsokhoz!:)
    A kínai sült tésztát megtalálom Nálad?

    VálaszTörlés
  5. Hagymalekvárt még nem készítettem, de már nagyon kacérkodok vele, mert tényleg imádom minden formájában. A sült tésztát még nem tettem fel, de most, hogy így nálad rátaláltam ismét a kedvenc kínai ételemre, szerintem a héten elkészül és fotóval felkerül...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla!A sült tészta recijét elküldenéd nekem emailben?A hétvégén elkészíteném.

      Törlés
    2. Küldöm Neked a receptet. Szerintem holnap én is elkészítem, és akkor igyekszem pontosan méricskélni, mert sajna azt sokszor elfelejtek, bár ez az étel pont attól jó, hogy kóstolgatod közben, és mindig adsz hozzá valamiből egy keveset...:)

      Törlés
    3. Küldd el kérlek az e-mail címed, és már küldöm is...:)
      Az enyém: andicslilla@gmail.com

      Törlés
  6. Kedves Lilla!
    Nagyon ügyes vagy. Tudom,hogy nemrég mentél férjhez és még tanulsz is! Hát le a kalappal! Az édesanyád biztos nagyon büszke rád! Hogy az én fiam miért nem talál egy ilyen leánykát?!!!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon köszönöm...:) Úgy könnyű, hogy sokan mellettem állnak. A blogot pedig imádom írni, mert kikapcsol...:)

    VálaszTörlés
  8. Igen, nagyon büszke vagyok Rá. Minden ételén érződik a szeretet és minden fotón a vidámság, és az, hogy imádja csinálni. Örülök, hogy elkezdte írni ezt a blogot:)

    VálaszTörlés
  9. Díjnyertes vacsi volt!!! Lilla, ezt nagyon kitaláltad ! :)

    VálaszTörlés
  10. Köszi Rami, remélem a versenyben is így gondolják majd...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...