2012. január 10., kedd

Újra hódít a panna cotta...

Már volt egyszerű tejszíneskávés, és epres-joghurtos, és most itt a legújabb: rumos-étcsokis. Talán a csokitól, vagy a zselatinlapoktól kicsit kevésbé lett ruganyós állagú, de eszméletlen finom lett az biztos. 
Már ki is találtam a következő ízkombinációt, de az még titok...:)

Öt perc amíg elkészül és csak azt kell kivárni, hogy megdermedjen a hűtőben...Bár ez az igazi kihívás, mert nekem most majdnem nem sikerült...:)


Recept: 

5 dl zsírszegény tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 1 ek. rum (vagy rumaroma), 4 lap zselatin, 1 ek. folyékony édesítőszer

A csokoládét és a tejszínt egy edényben felmelegítjük, és addig keverjük amíg a csokoládé el nem olvad benne teljesen, hozzáadjuk a rumot és ízlés szerint az édesítőt. 

A lapzselatinokat hideg vízbe rakjuk 5 percre, majd kinyomkodjuk és a folyadékhoz adjuk és elkeverjük benne. 

Kiolajozott formákba töltjük és legalább egy fél napra hűtőbe rakjuk őket. Majd tálalás előtt egy késsel a szélét körbevágjuk és óvatosan a tányérra borítjuk.


Annak aki így év elején diétázik, javaslom, hogy diabetikus csokoládéból készítse, és a tejszín felét helyettesítse natúr joghurttal. Én próbáltam így is és nagyon finom lett...:)

U.I.: Tegnap meg volt a napi ötszöri étkezés, nem ettem édességet...:) Ma is meg volt a reggeli, töltött bundás kenyeret készítettem, majd hozom az elkészítését is, szerintem igen ötletes és laktató reggeli...:)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett:) Mi egyszer készítettünk csak panna cottát,mikor a fiamék a főzés órán azt készítettek és lelkendezve jött haza. De azóta sem, pedig tényleg finom és egyszerű:)

    VálaszTörlés
  2. Mi is azért szeretjük, mert pillanatok alatt elkészül. Csak egy gond van vele, meg kell várni amíg megdermed...:)

    VálaszTörlés
  3. Na most raktam be a hütőbe, izgulok... Remélem a dermedéssel nem lesz gond :) :) R.

    VálaszTörlés
  4. Jelentem, ez tökéletes panna cotta! A dermedés jól sikerült, semmi probléma. Bár én 4 dl tejszínt tettem... Nem volt több itthon. Várom a következőt!! Ez isteni... :) R.

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez is, már gondolkodok a következőn...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...