2011. december 4., vasárnap

Kávés panna cotta csokiöntettel

Még két hét és karácsony, ezt jelzi az is, hogy már két gyertya ég az adventi díszünkön. Kicsit rendhagyóan most egy tálon áll négy díszbe öltözött gyertya, akik várják, hogy sorba meggyújtsuk őket. Kis ajándék csomagok állnak körülöttük, már olyan mintha karácsony lenne, és arra várnának, hogy kibontsuk őket...


Erre napra pedig hozom az általam már régóta beígért réteges panna cotta receptjét. Gondoltam arra, hogy valami gyümölcsöset készítek, de aztán a kávés mellett tettük le a voksunkat a párommal, és milyen jól tettük. 

Kávés panna cotta csokiöntettel

Recept: (4 adaghoz)

1. réteghez: 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 lap zselatin, 2 rúd fahéj, 2 ek. xilit (vagy édesítőszer)
2. réteghez: 2 dl tejszín, 2 dl tej, 2 lap zselatin, 2 ek. xilit (vagy édesítőszer), 1 dl presszókávé
csokiszószhoz: 2 ek. kakaó, 2 ek. cukor, 3 dkg vaj, kevés víz

Az első réteghez a hozzávalókat egy lábosban felforrósítjuk, majd az előre beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a folyadékhoz, és addig keverjük amíg el fel nem oldódik benne. (A zselatinlapokat 5 percig hideg vízben áztatjuk előtte)
A fahéjat kivesszük belőle, majd kiolajazott edénykékbe töltjük őket, és hűtőbe tesszük pár órára, amíg megszilárdul. 

A második réteget ugyanígy készítjük el csak a kávét is hozzáöntjük a zselatinlapok belekeverése előtt. Az első rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe megdermedni. 

A csokiszószt a tálalás előtt készítjük el. A kakaót és a cukrot elkeverjük, annyi vízzel felengedjük, hogy simára tudjuk dolgozni. Egy lábosban sűrűre főzzük, majd levesszük a lángról és hozzáadjuk a 3 dkg vajat. 

Ha pohárban készítjük el, akkor harmadik rétegként a kávés rétegre öntjük, ha tálba borítjuk a panna cottát, akkor a tetejét díszíthetjük vele. 

Egy kis ajándék vasárnap délutánra

Poharas panna cotta

Kellemes időtöltést a nap további részéhez is...:)

4 megjegyzés:

  1. Ez egy tökéletes, és gyönyörű desszert! Receptet mentettem, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Szívesen és köszönöm. Remélem máskor is meglátogatsz...:)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a receptet, hát ugyebár már nagyon vártam! Tegnap elkészült, és hááát én nem is tudom mit mondjak! Ez nagyon finom! Én alapba nem szeretem a kávét, Misi nagyon. De ez annyira ízlik, hogy most ez lesz az új kedvenc desszertünk! Holnap vendégsereg jön, ilyen is lesz a gesztenye golyókon és a muffinon kívűl :)Jaaa és még még még panna cottát!!! R.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy ízlett, még van a fejemben pár variáció, szóval csak idő kérdése és hozok még, mert mi is imádjuk...:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...