2012. április 18., szerda

Cukkini fasírt

Még adós vagyok a hétvégi menüvel, de ígérem ami késik nem múlik, de a hetem megint elég kalandos, mivel ugye pénteken megyek utoljára dolgozni, aztán két és fél hónapot a tanulásnak szentelek...:)
Így eléggé elfáradok mire hazaérek, mert igyekszem mindent befejezni amit csak lehet.

Ma ebédre rántott cukkinit ettem, amit igazából a tavalyi év óta eszek meg. Előtte nálam ez az étel tabu volt, el volt raktározva a rossz, nem szeretjük polcra...:) Tavaly nyáron viszont rájöttem, hogy a friss zsenge cukkininél nincs is finomabb étel, azóta elég gyakran kerül az asztalra, bár jobbára inkább csak én kedvelem...:)
Az ebéd után eldöntöttem, hogy este is cukkini lesz, csak kicsit más köntösben...:)
Már többször készítettem cukkini rösztit, vagy cukkini fasírtot, de szerintem ez a mai lett eddig a nyerő. Töltött káposztát főztem, és hasznosítottam a húsvétról megmaradt és lefagyasztott tarja egy részét. A töltött káposzta alapja annyira ízlett, hogy egy keveset félretettem belőle, és elhatároztam, hogy most ez fog belekerülni a mai cukkinis vacsorámba. Nagyon jó döntés volt, mert nekem így még jobban ízlett, mint ahogyan korábban többször készítettem már.


Hozzávalók:
1 fél reszelt kisebb méretű cukkini, kevés liszt, 1 tojás, 1 fél fej hagyma, egy kevés füstölt tarja, só, bors, 1 kk. fokhagymakrém

Elkészítés:
A felkockázott tarját az apróra vágott hagymával összepirítjuk, majd a cukkinihez, a tojáshoz forgatjuk, és sózzuk, borsozzuk. A fokhagymakrémet is hozzákeverjük a masszához, majd annyi lisztet öntünk hozzá, amennyit felvesz. Nálam ez kb. másfél ek. volt.
Egy kanál segítségével a palacsintasütő serpenyőjébe kis halmokat rakunk, majd mindkét oldalát egy-két perc alatt megsütjük.
Metélőhagymás tejföllel tálaljuk...:)


A töltött káposztámért nagyon izgulok, mert most készül először...:) Remélem minden jól megy, és akkor holnap hozom a receptjét is...:)

Szép estét mindenkinek!

22 megjegyzés:

  1. Imádom a cukkinit mindenféle formában elkészítve, és ez a füstölt tarjás valami mennyei finom lehetett.
    A káposztád biztosan finomra sikerül ne aggódj, és kíváncsian várom a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizi, így tarjásan tényleg klassz...:)

      Törlés
  2. Nagyon finom lehetett ezektől a hozzá adott finomságoktól! Guszta! Ne izgúljál a töltött káposztát nem lehet elrontani!

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagyon bejön a cukkini fasirt. Tarjával még a párom is jobban szeretné:) Biztos nagyon finom lesz a káposztád!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk nyaranta a rántott cukkini salátával gyakran kerül asztalra, nagyon szeretjük. Fasírtot is szoktam belőle. Így tarjával feldobva különösen finom lehet, mindenképpen ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holnap én is rántott cukkinit készítek, nagyon megkívántam...:)

      Törlés
  5. Guszta, bár nem sűrűn eszek cukkinit.:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehetett, a cukkinit mi is szeretjük, úgyhogy küldhettél volna belőle :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tényleg elég jó lett, ha előbb szólsz...:)

      Törlés
  7. Ez fincsi lehetett. Épp van itthon cukkinim. Jó ötletet adtál :)

    VálaszTörlés
  8. Nekem nagy kedvencem a rántott cukkini (inkább csak nyáron szoktunk rántani, amikor a kertünkben terem a cukkini). Szereti az egész család (bár a férjem és Apukám mókásan úgy szokták hívni, hogy "koshús". :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj Gabi, remélem jövőre nálunk is lesz már cukkini...:)

      Törlés
  9. Nekem is nagy kedvencem a cukkini, príma ötlet a cukkini fasírt is. Két variációt ajánlok :)

    http://relaxotour.blogspot.com/search/label/cukkini

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó kis recept, biztosan imádnám! Azt hiszem el is mentem magamnak! A töltött káposztád is nagyon jól sikerült ahogy meglestem!! Nálunk csak én szeretem, úgyhogy leginkább anyósomét eszem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Barbi...:) Én ha egyedül szeretném is csinálnék tutira jó sokszor, mert lefagyasztva is tökéletes, és imádom, egy hétig tudnám enni...:)

      Törlés
  11. Én is tudnám szeretni ;) Láttam a káposztád is elkészült ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...