2012. május 4., péntek

Vadas ahogyan mi szeretjük

A fogfájásom továbbra sem múlik, remélem, hogy jövő héten már végre végleg megszabadulok tőle, mert így elég nehezemre esik a sütés-főzés és az evés is...:(
Azt mondta az orvos, hogy nagyon szépen gyógyul ahhoz képest, hogy milyen foghúzás volt, de hát az a baj, hogy valószínű a mellette lévő fogammal is kezdeni kell majd valamit, ezért még egy körre beneveztem hozzá. Persze már jó lett volna megszabadulni a fájdalomtól, de amíg nagy a heg, addig sajna várnom kell...

Na de azért a múlt heti ételek még mindig itt vannak, és jöjjön elsőkörben a nagy kedvenc: A vadas!

Már a múltkori vadas elkészítésekor szerettem volna feltenni a blogra a receptet, de nem jött össze, mert mire fényképeztem volna, addigra nem maradt egy gramm sem belőle...:) Szóval most pótolok, bár most csak spagetti tészta készült hozzá, de szerintem az igazi vadas az zsemlegombóccal készül. Így legközelebb igyekszem hozni annak a receptjét is, mert én kimondottan rajongok érte.


Már van fent egyébként egy vadas recept a blogon, akkor nyúlhúsból készült és ugyanígy tésztával. A recept igazából most is ugyanaz, de ugye a vadasnak az íze mindig attól függ, hogy milyen húsból készül. Mi mindkettőért rajongunk, de azért így az igazi, szerintem....:)

Hozzávalók:

Kb. fél kg vad hús, 1 fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 2 db babérlevél, 1 dl főzőtejszín, 4 ek. mustár, 1 citrom leve



Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágom és 1 ek. olajon megdinszetelem, majd hozzáadom a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, valamint a húst is.
Amikor a hús kifehéredik felöntöm vízzel, úgy, hogy ellepje a húst. Borssal, sóval ízesítem és beledobom a babérlevelet is. Fedő alatt párolni kezdem.
Ha a hús megpuhult - kb. másfél óra kell neki - a zöldséget és a levet összeturmixolom, és ízesítem a citromlével, mustárral, és főzőtejszínnel, majd visszaöntöm a húshoz és hagyom újra felforrni.

És az alábbi linken pedig a vadasan elkészített nyúlhusi...:

http://megfozlek.blogspot.com/2011/11/nyul-vadasan.html





22 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, ha a múltkor olyan gyorsan elfogott!

    VálaszTörlés
  2. Mi is nagyon szeretjük a vadast,vad híján marhahúsból készítem, szintén párolom, csak mindig kevés vizet adva hozzá, a többi stimmel :)
    Jobbulást kívánok, utálatos dolog a fogfájás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ha nincs vad, akkor is mindig kitaláljuk miből készüljön. Nálunk mondjuk a nyúlhús szerepel a lista elején...:)

      Törlés
  3. Nekem is gyakran előjön a fogfájás... szóval együtt tudok érezni. Sajnos.
    Azt hiszem még sosem ettem vadhúst, de már nagyon szeretnék! Spagettivel is nagyon finom lehet, hát még zsemlegombóccal:)

    VálaszTörlés
  4. Ó te szegény még mindíg szenvedsz a fogaddal? Nagyon finom lehet ez a vadas igen guszta! Lehet hogy beneveznék most hozzád ebédre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, küldenék de sajnos percek alatt elfogy...:)

      Törlés
  5. Az előbb elfelejtettem írni, hogy jobbulást kívánok a fogadra! Nem irigyelek, a fogfájás csúnya dolog, reméljük hamarosan kilábalsz belőle!

    VálaszTörlés
  6. Azt hittem, most is nyuszi husiból készült... De örömmel látom, hogy ez most valami vadhús - de milyen vad? Mindegy is, biztos, hogy fincsi ez az étel, én szeretem az ilyesmit, mégis ritkán eszünk, úgyhogy jöhetne hozzánk 1-2 tányérral kóstolóba. :D Mit szólsz? :)

    VálaszTörlés
  7. A vadas fincsi, a fogfájás kevésbé... Mielőbbi gyógyulást!

    VálaszTörlés
  8. Jobbulást:( Nagyon szeretem a vadast, anyukám is hasonlóan készíti én még sosem csináltam:) Lassan eljön az ideje:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor hajrá, imádni fogod, mert nem nehéz az élkészítés, csak türelem kell hozzá...:)

      Törlés
  9. Imádom és Nyammmhoy csatlakozva még én sem készítettem soha....Jobbulást, nagyon rossz lehet a fájó fog:( Egy kis pálinkás borogatást javasolok!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jó lenne,de még csak inni sem iszom pálinkát...:)

      Törlés
  10. Jobbulást, a fogfájás a legrosszabb dolog:( A vadasod nagyon szuper, én is talán kétszer főztem eddig:)

    VálaszTörlés
  11. Jobbulást! Finomat főztél!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...