2012. július 13., péntek

Egyszerű sárgabarack lekvár csak a képek kedvéért...:)

Tegnap kaptunk egy hatalmas adag sárgabarackot, amiből ma lekvár készült. Igazából nem egy nagy ördöngősség a lekvár főzés, főleg, hogy nem került bele semmi különleges hozzávaló, mert mi így szeretjük a lekvárokat...:)

5 kg megtisztított kimagozott barackból főztem az idén, és szerintem bőven ki fog tartani a jövő nyárig...:) Persze mellette bőven jutott a pocakba is, és még pürét is készítettem a mai meglepetés túrótortához...:) - ismét Zilaformában készült, holnap hozom a receptet és a képeket is...:).



Hozzávalók:

5 kg sárgabarack megtisztítva és kimagozva, 1,5 kg cukor, 2 cs. 2:1 quittin


Elkészítés:

A kimagozott és megtisztított barackot apróra kockázzuk és a zselésítővel összefőzzük, majd hozzáadagoljuk a cukrot is, és forrásig kevergetés mellett főzzük. Majd ha felforrt 5 percig még hagyjuk, utána elzárjuk - ha esetleg hab keletkezik, azt leszedjük - és üvegekbe merjük őket. Az üvegeket lezárjuk, majd 5 percre fejtetőre állítjuk őket, majd visszafordíjtuk és amíg kihül száraz dunsztban hagyjuk.

8 megjegyzés:

  1. Ó miért nem szóltál, mentem volna segíteni magozni. Tudod hogy szoktam magozni? 1 barack a tálba 2 a szájba, vagy így nem hívtál volna meg?:-)) A barackot is imádom a többi sok kedvenc gyümölcs mellett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Éva legközelebb szólok, úgy még kevesebbet kell elrakni...:) Nálam is volt kóstolás bőven...:)

      Törlés
  2. Jó kis lekvár,ügyi vagy.
    De jó lesz majd télen,elővenni.

    VálaszTörlés
  3. Annyira tetszenek ezek a fotóid, mert olyan hangulatosak.
    Mi is hasonlóan készítettük a lekvárt. Nagyon tetszenek nálad ezek a celofánnal bevont üvegek is.

    VálaszTörlés
  4. Szép barackok, szép fotók! Én tavaly meggypálinkával főztem, csodás lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, pálinkával biztosan nagyon tuti, majd jövőre kipróbálom!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...