2012. július 12., csütörtök

Gyümölcsös tejbedara torta ribizli szósszal

Tegnap valami nagyon gyorsan elkészülő, és mutatós finomságot szerettem volna készíteni a Páromnak meglepetésnek, és egy kedves barátnőmnek, aki meglátogatott. Így elkezdtem körbenézni a kedvenc főzős blogjaimon, és végül Ottisnál találtam rá, egy valóban nagyon egyszerű édességre, ami igazán kedvemre való volt. Így esett a választás a tejbedara tortára, ami Ottisnál áfonyával készült, nálam vizsont csak nektarin és ribizli volt itthon, így feltétként ezek a gyümölcsök kerültek rá.


Hozzávalók:
8 dkg búzadara, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 dkg vaj, 2 tojás, vaníliás cukor, 2 nektarin, két marék ribizli

Elkészítés:
A búzadarát a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd ha már igazi tejbedara állaga van, levesszük a tűzről, elkeverjük benne a vajat, majd a tojássárgákat, és a végén óvatosan az előre a vaníliás cukorral felvert tojásfehérjéket is.

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a tejbedarát, és megszórjuk ízlés szerint a gyümölcsökkel, úgy, hogy a ribizliből csak keveset rakunk rá. A többi ribizlit cukorral ízesítjük és a kész torta szeletekhez fogjuk kínálni.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alattg készre sütjük, majd óvatosan eltávolítjuk a tortakarikát, és tálalhatunk is...:)




A torta állaga kiváló, mert egyáltalán nem lesz száraz, és mivel igen kevés cukor és búzadara van benne, szerintem egészségesnek is mondható. Kevés energiát igényel, pillanatok alatt összeállítható, de ha valaki vendégségbe készíti, legalább dupla adaggal kezdjen...:)


8 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon bejönne az biztos! Kipróbálandó:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is, igazi nyári finomság!:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon fini! Csak ismételni tudom magam ezt imádnák a gyerkőceim. Ilyeneket raksz fel és én még a panna cottát sem csináltam meg. Kínzol :)

    VálaszTörlés
  4. Hmmm... Te nem látod, de úgy olvastam végig a kis receptedet, hogy nyeltem nagyokat. Egyébként is napok óta olyan "édességehetnékem" van, ráadásul pont ilyesmiket, melyek nem szárazak, inkább szaftosak vagy krémesek... :P

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó, könnyű nyári desszert, a tejbedarát is imádom:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó! A gyerekeim nagy tejbegríz-rajongók, biztos, odalennének!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...