2013. május 13., hétfő

Almás-mákos muffin - Paleo

Ismét édes, és ismét vacsorára készült. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem alkalmas nasinak, ebéd utáni desszertnek, vagy a vendégek fogadásához. Nálunk tökéletes vacsi volt, és kettő főre számítva még reggelire is marad belőle. 


Igazán szaftos finomság lesz belőle, aki szereti a mákot, annak erősen javaslom kipróbálásra...:)



Hozzávalók:

15 dkg darált mák, 3 db közepes nagyságú alma, 1 citrom leve, és héja, 2 ek. folyákony édesítő, 2 tojás, 1 kk. szódabikarbóna


Elkészítés: 

Az almát lereszeljük, majd a többi hozzávalóval alaposan kikeverjük, és muffin formákba töltjük őket. Én mindig telerakom a formákat, és nem csak 3/4-ig. Ennél a muffinnál szerintem különösen fontos, mert nem nő meg túlságosan. 
Sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. 
Díszítéshez én étcsokoládét olvasztottam a tetejükre...:)


Ma megérkezett a paleo csomagom, lenmagliszttel, szezámliszttel, gesztenyeliszttel, és kókuszkrémmel, szóval jönnek az újabb finomságok...:)

4 megjegyzés:

  1. DE jó, na ezt én is ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet szinte hihetetlen hogy liszt nincs benne! Szeretem a mákot jó is lenne kipróbálni dehát férjuram annyira nincs oda érte!:-))
    Nézzél már be hozzám légyszíves!

    VálaszTörlés
  3. Finom lehet :) Nem semmi ez a sok egészséges süti mostanában. :) Ezen felbuzdulva téged invitáltalak meg a "Fő az egészség" jegyében egy kis főzőcskére. http://edeskonyha.blogspot.hu/2013/05/zabpehely-egy-egeszseges-reggeli-hogy.html

    VálaszTörlés
  4. Gyorsan kész van, egyszerű és mégis nagyszerű!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...