2013. augusztus 28., szerda

Lenmagos kenyér - paleo

Na hát íme az új kedvenc. Lenamgos-szezámos kenyér. Puha, lágy, nekem igazi fehér kenyér ízvilág. 
Akik azt mondják a paleo unalmas, és alig lehet valamit enni, hát üzenem nekik, hogy nem, sőt. Amióta csak színtiszta paleo étrendet követek, sokkal több finomságot, és újdonságot készítek, és olyan dolgokat is megeszek, amiket eddig messziről kerültem. Egész máshogy látja az ember az ételeket. 


Hozzávalók:

5 ek. lenmagliszt, 5 ek. szezámliszt, 1 ek. útifűmaghéj, 5 tojás, 1 tk. himalája só, 1 tk. szezámmag, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ek. sertészsír, kb. 3 ek. víz

Elkészítés:

A tojásokat szétválasszuk, a sárgájához hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ha kevés a víz, akkor azt pótoljuk. Alaposan kikeverjük, majd a fehérjét felverjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. 
Majd egy kisebb sütőedényt - nálam 10x20 cm-es - kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Forrás:http://paleo-by-ymola.blogspot.hu/2013/08/paleo-kenyer.html

8 megjegyzés:

  1. Bizony olyat is jóízűen megeszek amit eddig nem! Kíváncsi leszek, hogy milyen, tuti kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen kipróbálnám, csak annyi olyan hozzávalót kéne most nagyhírtelen vennem hozzá! Nagyon guszta és egészen biztos hogy finom!

    VálaszTörlés
  3. Csodálom a kitartásodat, biztos finom ez a kenyérke:)

    VálaszTörlés
  4. Én is csodálom, hogy már milyen rég óta követed ezt a diétát. Finom lehet a kenyered, szívesen megkóstolnám, bár én még soha nem diétáztam. Valahogy soha nem gondoltam rá, hogy kellene :)

    VálaszTörlés
  5. Jól néz ki:) Bevallom nekem a kenyerek igazán nem ízlenek, meg van még pár dolog, de ettől függetlenül megeszem őket, elfogadtam, hogy nem lesz soha olyan, mint a hagyományos. De igaz, hogy a paleo nem unalmas, csak legyen kedvem és időm magamnak külön főzni:) Kitartást, és szép hétvégét:)

    VálaszTörlés
  6. Lilla, a sertészsír helyett mehet kókuszzsír is?

    VálaszTörlés
  7. Szia Lilla, elkészítettem ezt a kenyérkét. Vegyesek az érzelmeim vele kapcsolatban: fincsi puha több napig is, de nekem eléggé tojás íze van, olyan rántotta íze :-) Azt hittem, hogy ehhez hozzá szoktam már,de annyira jellegzetes íze lett, hogy nem tudok elvonatkoztatni :-) ezzel lehet szerinted valamit kezdeni? Például fűszer vagy ilyesmi. Meg olyan picit nedves a belseje, de ha felszeleteltem és állt így egy napot, akkor nem volt annyira észrevehető vagyis nem éreztem azt a nedvességet. De elfogyott így is ám ;-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...