2013. szeptember 3., kedd

Szilvás morzsás süti - paleo

Megint csak Orsi adta az ihletet. Tegnap nagy szilva kompót és aszalt szilva gyártásban voltunk, és ami már kompótnak, és aszalt szilvának is puha volt, azt fogtam, beleraktam egy piteformába, egy kevés kompót levet engedtem rá, 10 perc a sütőben, morzsa elkészít, további 15 perc a sütőben, és két perc alatt elfogyaszt...:)


Hozzávalók:

sült szilvához: kb. 40 dkg felezett szilva, kevés eritrit, fahéj, vörösbor/kompótlé
morzsához: 70 gr darált dió, 40 gr darált mandula, kevés eritrit, kb. 40 ml zsír

Elkészítés:

A pite forma aljára szórjuk a szilvát, majd meghintjük fahéjjal és édesítővel. Eggy kevés vörösbort, vagy kompót levet öntünk rá, majd mehet a sütőbe rakjuk 180 fokon 10 percre, addig a morzsa hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk, majd kivesszük a piteformát, ráadagoljuk a morzsát, és visszadugjuk  sütőben 15 percre. Ha elkészült melegen fogyasztjuk, ha valaki szeretné megsépkelheti egy kis vanília fagyival. 

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom desszertet csináltál ! Gondolom még a pici lánykádnak is ízlett!

    VálaszTörlés
  2. Egyszer én is megcsinálom!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik, finom szaftos lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, gondolom finom is!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta! A vanília gafyi is csábító mellé :D

    VálaszTörlés
  6. Ezt néztem a fb- on is, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...