2013. november 8., péntek

Brokkolifőzelék almás-sárgarépás fasírttal

Ez a recept az egyik nagy kedvencem. Ha választani kellene melyik zöldségért rajongok igazán akkor biztos nem gondolkodnék sokáig, hanem rávágnám, hogy természetesen a brokkoli. Ez a feltét pedig igazán különleges, és nagyon jól illik a főzelékhez.



Hozzávalók:

Főzelékhez: 7 dl húsalaplé és kb. 1-2 dl víz (épphogy ellepje a brokkolit) vagy 1 liter víz - a víz esetében 1 tk. sónixot használnék -, 500 gr brokkoli rózsáira szedve, kevés só, és bors

Feltéthez: 250 gr darált sertéshús, 3 tojás, 1 tk. útifűmaghéj, 1 közepes sárgarépa, 1 kisebb édeskés alma, 1/4 vöröshagyma, 1 mk. só, kevés bors 


Elkészítés:

A főzelékhez a rózsáira szedett brokkolit feltesszük a fűszerekkel és a vízzel és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Majd botmixerrel az egészet pürésítjük.

A fasírthoz a darált húst, a tojásokat és az útifűmaghéjat egy edénybe rakjuk, majd hozzáreszeljük a hagymát és a répát, az almát pedig apró kockákra vágva hozzáadjuk a masszához. Kikeverjük, majd pogácsákat formázunk, és felforrósított kókuszzsíron megsütjük őket.

Próbáljátok ki, mert szerintem ez egy roppant gyors, és finom fogás lehet a rohanó hétköznapokra :)

8 megjegyzés:

  1. Ma pont egy ilyen ebédre lenne szükségem! A sónix nekem új, de nagyon köszönöm a tippet, mert, ha elfogy a házi ételízesítőm, ez életmentő lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is nagy kedvencem a brokkoli:) Hasonló fasírtokat szoktam én is sütni, almát eddig nem tettem bele, de legközelebb kipróbálom:) Szép hétvégét nektek:)

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik, a főzelék és a feltét is! :)

    VálaszTörlés
  5. Finomságos... :P Én is brokkoli rajongó vagyok. ;)

    VálaszTörlés
  6. Én is nagyon szeretem a brokkolit, főzeléknek, levesnek egyaránt:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...