2011. november 6., vasárnap

Reggelire, vacsorára, vagy köretnek...

Számomra elég nagy nehézségeket okoz a reggelizés. Bár tudom, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, én valahogy képtelen vagyok reggelente enni. Inkább csak egy pohár tejjel, vagy teával váltom ki ezt az étkezést. A hétvégéken viszont igyekszem betartani, hogy valami táplálót együnk és kitartsunk vele az ebédig. 
Most egy olyan ételt mutatok amit barátainknál ettünk először és nagyon meglepődtem azon, hogy én ezt szeretem... Gyerekként velem aztán senki nem tudta volna megetetni a cukkinit, és az egyéb zöldségeket.
A barátainknál viszont a gyerekek is úgy ették ezt az ételt, hogy alig győzte az édesanyjuk elkészíteni az utánpótlást.
Mostanában én is elég kísérletezgetős kedvemben vagyok, és nagyon sok mindent kipróbálok amit eddig nem ettem meg. (Odáig viszont még sajnos nem jutottam el, hogy a gombát megegyem...majd talán egyszer erre is ráveszem magam, addig viszont csak a párom kedvéért próbálkozom a gombás ételek elkészítésével)
Szóval ez az étel, amit én reggelire, vacsorára vagy akár főétel mellé köretként is nagyon szeretek, az a cukkinis lepény. Nagyon könnyen elkészül, szinte ugyanúgy mint a röszti/tócsni. Amikor szezonja van jól bevásárolok belőle, és lereszelve adagonként lerakom a mélyhűtőbe, és amikor megkívánom, csak felveszek belőle, és felhasználom.

Tényleg bármikor ehető, mivel nagyon tápláló és nem egy nehéz étel.

Cukkinis lepény fokhagymás tejföllel

Recept:

A fenti adag kb. egy fél kisebb méretű reszelt cukkiniből készült, amihez 1 egész tojást és 3 evőkanál lisztet használtam. Ezenkívül pedig 3 gerezd fokhagymát reszeltem bele és sóval ízesítettem. 
Ahogy azt már fent is írtam úgy készül mint a tócsni. A hozzávalókat összekeverem, majd palacsinta sütőben, minimális olívaolajon kisütöm.
Imádom a hagymát minden formában és mennyiségben, így a mártogatós is fokhagymás tejföl volt, amihez nem fokhagymát, hanem fokhagymakrémet használtam. 

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. Szia! Annyira szeretnék végre egy kis negatív kritikát is írni valamire, de nem tudooook! ;)
    Hát ez volt tegnap a vacsoránk. Az a baj, hogy ez megint egy olyan adag, ami a Vivinek lenne elég :) Így egy óra múlva újra reszelhettem a cukkinit. Aztán még kért volna a Misi, de nem volt több itthon. Ma ismét ez lesz a vacsi, így mehetek cukkini vásárba. Egy a tanulság: 4 cukkini alatt nem is állok neki :) Isteni! R.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ezt is kipróbáltad, nekem nagy kedvencem. Nyáron megveszem a cukkinit, és lereszelem kisebb adagokba, és ha éppen ehhez van kedvem akkor csak a mélyhűtőből felveszem és nem kell mindeig reszelgetni...:)

    VálaszTörlés
  3. Lilla, milyen lisztet adhatok ehhez, hogy még esetleg vacsira is ehessük és egészséges legyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én zablisztet adnék hozzá, vagy kókuszlisztet, de akkor jól megfokhagymáznám :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...