2012. április 3., kedd

Nyúlpaprikás nokedlivel

Ma lett egy kutyánk...Dexter...:)
Most hoztuk haza a kis Drágánkat, egy igazi tünemény. Ma még nehezen tudtuk fényképezni, de majd holnap már talán tudok normális képet is hozni róla...:)

Amilyen jó idő volt pénteken és szombaton, vasárnapra annyira elromlott, már írtam, hogy itt egész nap fújt a szél, és érzetre volt vagy öt fok. Ma reggel még -2 fok volt amikor elindultunk dolgozni, de délutánra már úgy tűzött a nap, hogy szerintem volt 20 fok is...Ami jó, csak már így is maradhatna!

Vasárnap a már nagyon régen vágyott nyúlpaprikást készítettünk méghozzá nokedlivel. Elég nagy adag lett, de hát sokáig nem tartott...:)


A nárcisz saját...:) Az első ami kinyílt a kertünkben...:) Reméljük Dexter - ő az új kutyus - nem fogja elsőkörben lerendezni az összes növényt a kertben...:)

Hozzávalók:
Nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl víz, kevés só
Paprikáshoz: 51 dkg nyúlhús, 1 nagy fej hagyma, 2 kk. pirospaprika, 2 kk. só, 2 dl tejföl, bors, víz

Elkészítés:
A nokedlihez a hozzávalókat összedolgozzuk, majd nokedli szaggatóval - én tupperwaret használok, nagyon bevált - forró sós vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére akkor van kész. A kész nokedlit szűrővel kiszedjük, leölbítjük, és addig szaggatjuk, amíg van a tésztánkból. Az a legjobb ha közvetelenül a kifőzés eltt keverjük le a tésztát, akkor biztos lágy tésztát kapunk.


A paprikást ugyanúgy készítjük mint a prököltet. A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk egy kevés olajon, utána hozzáadjuk a paprikát. Majd a húst is, és kifehéredésig összesütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Legalább egy óráig lassú tűzön főzzük. Ha közben sok vízet veszít öntsük fel. Ha letelt az idő a tejfölt kikeverjük a liszttel, majd a pörkölt levéből merünk ki hozzá, összekeverjük, és visszaöntjük a pörkölthöz. Összeforraljuk, és kész is...:)

Remélem Nektek is elnyeri a tetszéseteket...:)

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, finom lehetett. Biztos Dexter is megnyalta volna mind a tíz körmét ez után :))

    VálaszTörlés
  2. Guszta,csak elképzelni tudom milyen finom lehetett mivel nyúlhúst nem szoktam készíteni, de a nokedli pörkölttel fincsi. Kíváncsi vagyok Dexterre? Ha kölyök kutyus akkor számíthatsz rá hogy növényeidbe ritkítani fog!:-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!!! Még én sem ettem nyúlpaprikást, pedig régen voltak nyulaink, de biztosan nagyon finom. Gratula a kutyushoz, de készülj fel rá, hogy a virágaidnak lehet annyi. Legalábbis a mi kutyusunk mind az utolsó szálig száműzte a kertből.(most nem bánnám, csak már sajnos nincs velünk:(()

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gizi, én jobban szeretem így mint csirkéből...:)

      Törlés
  4. Nagyon szép a tálalás!

    Dexterrről hozz képet légyszi (nagy kutyaimádó vagyok:))!
    Szép a nárciszod, de Dexter mellett nem garantálom, hogy szép is marad... ;)

    VálaszTörlés
  5. Akkor én most cserélnék gombára. :-))) Hozz képet!

    VálaszTörlés
  6. Nyúlpaprikást mi is szeretjük! :) Dexterről meg várom a képeket ;)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...