2012. április 9., hétfő

Online Vacsoracsata és az én menüm

A tv-ben mindig is szerettem nézni a Vacsoracsata fordulóit hétről-hétre, és sokszor merítettem belőle ötleteket, meg persze sokszor megmosolyogtatott, hogy egyesek mennyire távol állnak a konyha rejtelmeitől...:)
A Kutya és konyha blog szerzője találta ki ezt a nagyon ötletes játékot, amelynek tavaly már volt egy fordulója, amiban én nem vettem még részt, mivel még csak a blogírás gondolatával barátkoztam akkoriban...:) Az ötlet viszont felkeltette az érdeklődésemet, így elolvastam a második forduló játékszabályát, és úgy döntöttem, nevezek. Már csak azért is, mert így megint egy halom új receptet fogunk megismerni a játék során, és hát, mert mindig is ki szerettem volna próbálni, hogy milyen ez a játék.

Szóval a feladat a következő volt:

"Az Online Vacsoracsata 2. fordulójának ÚJÍTÁSA az lenne, hogy a "vendégeknek" kínált étel mellé készüljön egy babaétel is, kizárólag azoknak az alapanyagoknak a felhasználásával, amikből a vacsora készült. Ez lehet gyümölcs, krumpli, hús, sütőtök, sárgarépa... bármi, amit a babáknak kínálunk, az ő gyomrukra leegyszerűsítve és számukra fogyaszthatóan elkészítve."

Az általam kínált étel a következő: Rakott tarja, és burgonyás-almapüré:


Ami első olvasatra igen könnyűnek tűnt, kicsit végiggondolva nehézséget okozott nekem. Mivel még nincsen gyermekünk, ezért nem igazán vagyok jártas a bébiételek világában. Igazából, az nem volt meghatározva a játékszabályban, hogy mekkora babának való ételt kell készíteni, de amit én készítettem, szerintem már nagyon pici kortól is megehetik, és talán még a gyerekek nagy része kedveli is ezt a bébipapit...:)

Először jöjjön a felnőtt vendégek étele:

Rakott tarja

Hozzávalók:
10 szelet tarja, 1,5 kg burgonya, 5 fej hagyma, 3 db alma, só, bors, liszt, pirospaprika, 1 doboz tejföl, 5 ek. mustár

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük karikára. A hagymát és az almát szintén megpucoljuk, és felkarikázzuk. Egy tepsi aljába kevés olajat öntünk, majd belepakoljuk a burgonyát és megsózzuk. Mehetnek rá az almakarikák, majd a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, és az almákra pakoljuk. A tarjákat sozzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikával megkenjük, majd beleforgatjuk lisztbe és a hagymára rakjuk őket. A A húsok tetejére mustárral kikevert tejfölt kenünk, és alufóliát teszünk a tepsire. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd alufólia nélkül további 15 percet.


A babétel, mint mondtam kisebb fejtörést okozott, de aztán abban maradtam magammal, hogy a burgonyás-almapürét még én is szerettem, pedig én aztán válogatós voltam rendesen, sőt mondhatnám szinte egy bébipapit sem voltam hajlandó megenni...:)

A babáknak való fogás így:

Burgonyás-almapüré:

Hozzávalók:
1 db nagyobb édes alma, 1 db nagyobb burgonya, kevés víz

Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ugyanígy járunk el a burgonyával is, majd a kockázás után az almával együtt annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük, majd az almával, és villával jól összetörjük, vagy botmixerrel is pürésíthetjük.


Remélem, hogy a Ti tetszéseteket is elnyeri ez az étel, mert nekünk nagyon ízlett, még a bébipapi verzió is...:)

Ha tetszett, akkor kérlek szavazzatok rám a héten a Kutya és konyha blogban, az alábbiak szerint:

"Hétfőtől péntek éjfélig tehetitek közzé a recepteket, erről értesítsetek itt a blogon, igyekezni fogok én is megírni egy bejegyzésben. Ott, annál a bejegyzésnél lehet majd szavazni péntek éjfélig! Az eredményeket szombaton teszem közzé és vasárnap húzom a következő hét játékosait.
A szavazás név "bemondásával" történik. Minden játékosra 1x lehet szavazni (az 5 játékos közül csak 1-re!) és szavazhat bárki, aki blogot ír és legalább egy blogra feliratkozott és a profiljában ez látható, kivéve a játékos saját magára. Az 5 játékos közül csak 1-re adjátok le a voksot!
A névtelenül leadott szavazatokat nem veszem figyelembe! Amelyik játékos receptje tetszik, annak a nevét írjátok le a hozzászólásban, meg is indokolhatjátok döntéseteket."

A játékszabály pedig az alábbi linken található:

Köszönöm a lehetőséget erre a jó kis játékra, és nagyon várom, hogy a játékostársaim milyen ételeket készítettek!







24 megjegyzés:

  1. Én szívesen vennék részt ezen a vacsorán, de felnőtt menüt kérnék:-) A rakott tarja nagyon jó ötletnek tűnik!

    VálaszTörlés
  2. Hú de gyors voltál:) Nagyon finom ez a rakott tarja, én repetáznék is belőle:) Már én is megfőztem a menümet, csak még össze kell raknom a bejegyzést, talán holnap. Izgis ez a játék:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, a te menüd, egyszerűen csúcs. Nem is tudnék egyet választani, egy az egyben kellene az összes.

      Törlés
  3. Nagyon finom lehet a rakott tarja...Megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet! Szívesen ülnék most az asztalhoz megkóstolni !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hát adnék is, de túl hamar elfogyott...:)

      Törlés
  5. Hmmm, nagyon jól hangzik ez a tarjás cucc, jöhetne hozzánk vacsira... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. küldenék, de a Párom az utolsó falatig elfogyasztotta...:)

      Törlés
  6. Ez az almás tarja nagyon tetszik nekem! :)

    VálaszTörlés
  7. Finomat főztél a versenyre. Még a baba papid is megkóstolnám :) Kíváncsi vagyok én mikor kerülök sorra :)

    VálaszTörlés
  8. Szia, én most a gyerekmenüdet szeretném vacsira :))

    VálaszTörlés
  9. A tarja különös kedvence a páromnak . Biztosan kipróbálom ezt a receptet , nagyon tetszik .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, próbáld csak ki, nem fogtok benne csalódni!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...