2012. május 2., szerda

Epertortácska

Még Flóra blogszületésnapi játékán nyertem meg a Kis torták és minisütemények című könyvet, amiben volt egy csomó finomság, és már rengeteg receptet kinéztem magamnak, de eddig még nem jutott időm elkészíteni egyiket sem. Tegnap végre a kezembe akadt a könyv, és az első legszimpatikusabb receptet ki is próbáltuk belőle. Bár az eredeti recept szerint körtével készül, de nekem nem volt itthon, csak pár szem eper a fagyasztóban, így ők kerültek bele. A cím szerintem kicsit sántít, mert én nem biztos, hogy ezt adtam volna neki, mert több köze van a kakaóhoz, mint az eperhez, de a könyvben ilyen címmel szerepel, vagyis pontosan úgy, hogy körtetortácska, mivel körte helyett pedig eper díszíti, így ennyit azért átkereszteltem rajta...:)

Legközelebb minimum dupla adaggal nyitok, mert ez még csak tortácskának is kevés, de hát kettőnknek pont elegendő volt, egy jó nagy adag húsleves után.


Hozzávalók:
10 dkg liszt, 6 dkg darált mandula, 10 dkg cukor, 1 ek. instant kávépor, 2 ek. kakaó, 10 dkg vaj, 2 tojás, 1 ek. sütőpor, 1 ek. kávélikőr, pár szem eper



 
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a cukor kivételével. A cukrot a vajjal kikeverjük, majd egyenként belekeverük a tojásokat is. A száraz hozzávalókat belekeverjük a masszába, majd az edényeinket kivajazzuk, kilisztezzük - én az ikeás müzlis tálkákat használtam hozzá - és mehet bele a massza fele a tálkákba, majd, az epret apróra vágjuk, és megszórjuk vele, aztán a massza másik felével befedjük. 175 fokon, légkeveréses sütéssel 25 percig sütjük.

Így még a belseje kissé folyós marad, nagyon szuper...:)
Tálaláskor eperrel és porcukorral díszítjük.


11 megjegyzés:

  1. Guszta! Nagyon finom lehetett és én pont így szeretem különösen ha megéhezek egy kis édességre, hogy nem nagy tepsi csak éppen annyi ami elég!

    VálaszTörlés
  2. Ez azért jó, mert nem járok rá addig amíg van belőle:)) Nagyszerű finomság lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehetett! Személy szerint eperrel szerintem jobb is, mint körtével.:)

    VálaszTörlés
  4. A felnagyított képen tényleg látszik, hogy jó kakaós! Egyszerű és gyorsan elkészíthető - fincsi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és nagyon szép a kaktuszod! :)

      Törlés
    2. Köszönöm, még msáfél éva kaptam a Páromtól, és most virágzik először!

      Törlés
  5. Szerintem is jobb eperrel! Nagyon tetszik a tortácskád!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...