2012. május 14., hétfő

Sült karaj sajtos burgonyapaplanban

A hétvégénk a tanulással és a kert csinosítgatásával telt. A párom ötlete és kivitelezése végett lett egy elkerített helyünk ahová a palántákat el tudjuk ültetni a jövő hétvégén. Bár én még extra kezdő vagyok ebben a témában, azért valamit csak összehozunk majd, és remélem lesznek saját termésű zöldségeink...:) Ha minden jól megy talán a gyümölcs fák is hoznak majd némi termést...:)

Dexter továbbra is lelkesen ássa a földet. Most éppen arra mentem ki reggel, hogy a bejárati ajtó melletti földes részt ismét addig ásta, amíg akkora lyuk keletkezett, hogy éppen kényelmesen elfér benne, és a fejét ki tudja lógatni...:) Mikor kimentem sajnos nem vittem magammal fényképezőgépet, pedig ezt látni kellett volna...:)

A hétvégén egy újabb nagyon klassz húsételt készítettünk a Párommal. Ha jól emlékszem az eredeti valamelyik női magazinban jelent meg régebben.


Én a sült karaj sajtos burgonyapaplanban nevet adtam neki, és kicsit másként készítettem mint az eredeti receptben.

Hozzávalók:
8 szelet karaj, grill fűszerkeverék, 6 nagyobb burgonya, 1 tubus sajtkrém, 2 ek. tejföl, 2 fej lilahagyma, 10 dkg reszelt sajt.


Elkészítés:
A húsokat kiklopfoljuk, majd a fűszerkeverékben és olajban 30 percig pácoljuk.
A burgonyát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A lilahagymát apróra vágjuk majd egy kk. olajon megpirítjuk. A tejfölt kikeverjük a sajtkrémmel, majd hozzáadjuk a lilahagymát és az elkészült lecsepegtetett burgonyánkat.
A húsokat forró serpenyőben fehéredésig sütjük, majd egy tepsi aljába halmozzuk, mehet rá a sajtkérmes burgonya, és a tetejére reszelt sajtot halmozunk.
180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.


A hozzá tálalt káposztasaláta is saját készítésű. Ugyanis a héten készült kfc saláta, amit eddig mindig elsokaltam, ezért most csak egy fél fej káposztából csináltam. A másik felét káposztagyalun lereszeltem, és sóval jól megszórtam, és egy órát hagytam állni. Majd mintha burgonyasalátát készítenék, felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje, majd cukroztam, ecetet öntöttem hozzá, és ment a hűtőszekrénybe. Így pár hétig nem kell gondolkodnom milyen salátát eszünk a húsokhoz...:)


24 megjegyzés:

  1. De jó lesz nektek, ha lesz konyhakertetek. Nincs is annál jobb mint hogy kimégy a kertbe és friss zöldséget tudsz szedni. Biztos hogy fog sikerülni. Egy kicsit kapáltok, gyomláltok így még edzésbe is lesztek aztán szüreteltek.A kutyusról mutathatnál megint fotót.A kölyök kutya ilyen rosszaságokat szokott csinálni,nem kotorékeb és azért kapar annyit?
    Nagyon guszta a husid, bár a káposztát is szívesen elfogadnám most.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozom a képeket holnap, ma lencse végre kaptam, egy tünemény a kiskuty...:) Hát szerintem valami óriás az apuka, szóval nem hiszem, hogy kotorék eb, szerintem az anyukája vére - vizsla - miatt kapar...:)

      Törlés
  2. Nagyon guszta ez a karaj, én ugyan nem vagyok annyira oda a sertéshúsért, de van amikor megkívánom. Pl. tegnap malacot ettünk mi is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem jöhetne csirkéből is. A malachusitokat láttam, nagyon klassz!

      Törlés
  3. Mi imádjuk a karajt és nagyon tetszik a recept, hihetetlen mennyi variációt láttam már! Nem győzöm kapkodni a fejem! Remélem hozol majd fotót a veteményesedről is mert imádom az ilyen bejegyzéseket! A kutyus meg még biztosan lejátssza párszor ezt a kört és akkor le tudod fotózni, persze, ha a géped működik még! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amint meg lesz a veteményesben az ültetés hozok képet, addig is majd holnap hozok egyet, hogy hogyan lett kialakítva...:) A Dexter ma ismét kiásta a Párom által visszatemetett lyukat...:)

      Törlés
  4. Tényleg klassz húsétel! Nyelek nagyokat, egész nap nem voltam itthon, nemrég értünk haza és nagyon éhes vagyok!!! Megyek is, készítek valami vacsit... :)
    Ja! Dexterről feltétlenül hozz egy képet, amikor a lyukban fekszik, + a kis veteményeskertedről is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem lencse végre tudom majd kapni, és akkor mindenképpen hozok képet...:)

      Törlés
  5. Mi szeretjük a sertéshúst...ez egy jó kis recept!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki, finom lehetett. Szépen tálaltad, jól mutat a paradicsom mellette. Milyen jó lesz, majd ha neked is lesz, saját termés.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, mi is nagyon várjuk. Bár az idén még csak egy pár dologgal kezdünk, aztán jövőre beindulunk...:)

      Törlés
  7. Finom és lisztmentes:)
    Gabi

    VálaszTörlés
  8. Hús és krumpli együtt csak fincsi lehet! A sajt meg ráadás:-)

    VálaszTörlés
  9. A férjed príma ötleteiért, csodás "férfias" fogás a jutalom :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom lehet :) Éljen! Nekem jutottál a Blogkóstoló 3. fordulójában, élvezettel fogok kipróbálni valami finomságot tőled csak tudjak választani :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, remélem találsz majd magadnak való finomságot, kiváncsian várom...:)

      Törlés
  11. Nagyon jó ötlet ez a sajtos paplan, Lilla!:)
    Mi is szoktunk karajt készíteni, igaz, leginkább csak rántva, de legközelebb kicsit újítok:))

    VálaszTörlés
  12. Fincsit főztetek! A kutyust meg majd a kis kerteteket fényképezd le legközelebb! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Panna, majd hozok képeket, ígérem...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...