2012. július 31., kedd

Lasagne cukkinibe töltve

Múlt vasárnap reggel kimentünk a Párommal a piacra, egyrészt mert szerettem volna friss zöldségeket beszerezni, másrészt pedig már nagyon régen jutottunk ki a zsibire amit pedig nagyon szeretek, legalább is nézelődni...:) Ha szeret az ember alkudozni, akkor nagyon klassz dolgokhoz lehet hozzájutni. Mi sem jöttünk haza üres kézzel, így mire végigértünk a két nagy csarnokon, addigra már bőven ebédidő volt. Így a friss cukkiniből szerettem volna készíteni valamit amit eddig még nem, mivel nagyon szeretem, és Naspolyakonyhája hirdetett egy cukkinis játékot ami nekem nagyon tetszett, így neki is ajánlom ezt az ételt...:)


Hozzávalók:

1 nagy méretű cukkini, 15 dkg darált hús, 1 kis paradicsompüré, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 fej lilahagyma, oregano, bazsalikom, 2 dkg vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió, sajt


Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, majd kettévágjuk és kivájjuk a magos részt. A hagymákat apróra vágjuk kevés olajon megpirítjuk, majd mehet bele a paradicsom felkockázba, és a darált húst is hozzáadjuk. Fűszerezük a bazsalikommal, oregánóval és sóval, borssal, kevés édesítővel. A végén mehet bele a paradicsompüré is.

A besamelhez a vajat felolvasztjuk, majd mehet bele a liszt, és felöntjük tejjel, fűszerezzük szerecsendióval, kevés sóval, és borssal, majd forrásig kevergetjük.

A kivájt cukkinit megtöltjük először a paradicsomos, húsos szósszal, majd mehet rá a besamel, és a végén pedig reszelt sajtot teszünk rá.

180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd akinek van grillező fokozata, az 5 perc alatt süsse pirosra a sajtot a tetején...:)

Nézzetek be Naspolyakonyhájába is, mivel nagyon klassz recepteket találtok friss hozzávalókból készítve!

9 megjegyzés:

  1. Neke is nagyon ízlene! Ki is próbálom!:)

    VálaszTörlés
  2. Cukkini jöhet töltve, rántva, sütve, bárhogy... Nagyon guszta ez a verzió is! Máris elkanalazgatnám!

    VálaszTörlés
  3. Ma rengeteg finomságot találtam!Ez is köztük van!Nagyon jó ötlet Lilla!:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet, mindenképp kipróbálom! Köszönöm, hogy játszottál, holnap sorsolom a cukkiniket:)

    VálaszTörlés
  5. Imádjuk a lasagnet, a cukkinit, tökéletes!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...