2012. július 23., hétfő

Padlizsánkrém

Tegnap elkészült életem első padlizsánkréme...:)
Eddig úgy voltam a padlizsánnal is kb. mint a lecsóval, hát mit is mondjak nem igazán barátkoztunk össze...de aztán úgy gondoltam teszek egy próbát. Kitaláltam ha saját magam készítem el, és nem másét kóstolgatom, hanem tényleg teljesen a saját szám íze szerint alakítom, akkor nem lehet rossz, és tényleg így lett...:)

Szóval tegnap megünnepeltük a családban az elmaradt névnapokat és szülinapokat, és úgy döntöttem, mivel szendvicses este volt, hogy a torta mellé viszek egy adag padlizsánkrémet is. Azt hiszem midnenkinek ízlett...:)

A tortát is hozom holnap, de most jöjjön a padlizsánkrém, ahogy "nekem bejött" recept:


Hozzávalók:
1 nagyobb méretű padlizsán, 1 fej lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 dl olaj, 1 tojássárgája, 1 kk. szőlőcukor, 1 mk. só, 1 mk. citromlé


Elkészítés:

A padlizsánt egy alufóliával kibélelt tepsibe rakjuk és 250 fokos sütőben meggrillezzük kb. 35-40 perc alatt. Amikor elkészül kivesszük a sütőből, és amíg kihűl megpirítjuk jól az apróra vágott lilahagymát, majd megcsináljuk a házi majonézünket. A citromlé és az olaj kivételével jó habosra keverjük a hozzávalókat, majd mehet bele apránként az olaj, és a végén a citormlé is.
Ha kihűlt a padlizsánunk lehúzzuk a héját, majd a belsejét botmixerrel pürésítjük. Aztán mehet hozzá a pirított hagyma, és a majonéz is, amivel krémesre mixeljük.
Finom ropogós pirítoskenyérre kenve tálaljuk...:)

Nálunk ez a mennyiség a fenti szufléformába fért bele. Legközelebb biztos minimum kétszer ekkora adagot készítek...:)

12 megjegyzés:

  1. de guszta, még nem készítettem, de imádnám az tuti!:)

    VálaszTörlés
  2. Képzeld, én majdnem így készítem a padlizsánkrémet. Cukrot nem teszek bele, de egy pici borsot igen. Én nagyon szeretem, de a gyerekek nem. Éppen ezért ritkán készítek. De megenném most egy szelet kenyérkével:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Párom sem rajong az ilyen zöldséges kencékért, de majd legközelebb megkóstoltatom vele, tuti bírni fogja...:)

      Törlés
  3. Hasonlóan készítem én is, de tojás nélkül. Egy-két nap múlva már szedhető lesz a kertemben a padlizsán és készítek én is.

    VálaszTörlés
  4. Bizony! A padlizsánkrémből minimum dupla adag kell! nagyon szeretjük mi is.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett:) Örülök, hogy megszeretted, mert isteni étek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi..:) Most már én is tudom, hogy milyen fincsi...:)

      Törlés
  6. A padlizsánkrémmel kapcsolatban nekem is hasonló érzéseim vannak, mint neked voltak... Régóta szeretném elkészíteni, de soha nem jutok el odáig. :)
    Klassz fotód, hangulatos ez is. :)

    VálaszTörlés
  7. Nyámi :) Imádom :) Csak nekem majonézzel bejövős :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...