2013. november 22., péntek

Karácsony illatú mandulakekszek

A reggeli kókusztejes kávém mellé volt kísérő ez a karácsony illatot árasztó mennyei keksz.

 Mandula alapú, fahéjjal, kardamommal és gyömbérrel fűszerezett keksz.




Hozzávalók (kb. 15 kisebb db-hoz):

100 gr darált mandula, 1 ek. méz, 1 kk. szódabikarbóna, 3 ek. kakaó, 1 tojás, 1/2 mk. fahéj, 1/2 mk. kardamaom, 1/2 mk. gyömbér, kb. 1/2 dl kókuszolaj


Elkészítés:

 A hozzávalókat a kókuszolaj kivételével összedolgozzuk, és az olajból annyit öntünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Diónyi adagokat veszünk a kezünkbe, és golyót forálunk belőlük. Majd egy sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat és kézzel lelapítjuk őket. Durvára tört mandulával megszórjuk és 180 fokon 10 perc alatt kisütjük őket.

8 megjegyzés:

  1. De jó, nálatok már karácsonyi a hangulat :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csábítóak, én is nagy keksz rajongó vagyok, a reggeli kávé mellé elengedhetetlen:)

    VálaszTörlés
  3. már mennék is a konyhába, csak meg kell várnom a mandula darálással, hogy a gyerekek felkeljenek:)

    VálaszTörlés
  4. Én is rögtön a kávéra gondoltam ahogy megláttam ezeket a finom kekszeket. Az én Jancsim nagyon szeretné...

    VálaszTörlés
  5. Szépek! És jól látom, ez nem paleo?

    VálaszTörlés
  6. Jaj de kis csinoskák, nagyon megkívántam őket! :)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűek lettek, igazán adhatnál pár szemet a narancsos fahéjas teámhoz.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...