2014. április 27., vasárnap

Tojásos lecsó

Ez az étel az, amivel korábban ki lehetett volna üldözni a világból. A nagyon nem szerettem kategóriába tartozott. Egészen addig, amíg saját el nem készítettem saját nevelésű - az én drága Párom által gondozott - paradicsomból, és hagymából. Azt hiszem végül is ekkor kezdődött a mi örök barátságunk a lecsóval...

Természetesen ez most tavaly nyáron eltett példány, de már alig várom, hogy szezonja legyen. Olyankor általában heti kétszer tutira elkészül :)

Azokat az arányokat írom, ami nekünk a legjobban bevált, ebből persze hatalmas mennyiség lesz, de higgyétek el, ősszel-télen-tavasszal "életmentő" eleség...
Arányaiban csökkentsétek a mennyiségeket a zöldségekből, a többi pedig tényleg egyéni ízlés dolga.


Hozzávalók:

5 kg paprika,
2 kg paradicsom,
2 kg vöröshagyma,
ízlés szerint zsírszalonna (ha télire készítjük, akkor ezt kihagyjuk),
só, bors
annyi zsír, amin a hagymát bőven meg lehet dinsztelni.



Elkészítés:

Előkészítjük a zöldségeket. A paradicsomot felkockázzuk (nem hámozzuk), a paprikát felkarikázzuk, a hagymát pucoljuk, és felcsíkozzuk. A zsíron a hagymát megfuttatjuk, megpirítjuk, majd mehet bele a paradicsom, aztán a paprika. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor az elrakásra szánt mennyiséget külön vesszük, az ebédhez valóba pedig ütünk pár felvert tojást, belesütjük,majd, adunk hozzá egy jó adag pirított szalonná.
Friss zabos bucival, mennyei eleség :)




3 megjegyzés:

  1. Imádom a lecsót. Most jól megkívántam, na tessék! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Mindig imádtam, most sincs ez másképp! A házi paradicsomnak pedig párja nincs, talán kellene már nekem is egy konyhakert! :)

    VálaszTörlés
  3. Érdekes, gyerekként én sem rajongtam érte, sőt, a gyerekeim is így vannak ezzel! :) Most viszont már nagyon szeretem, valóban mennyei eledel! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...