2014. április 15., kedd

Füstölt hús mustáros tojásszószban

Lassan közeleg a Húsvét, és gondoltam ki kellene próbálni valami olyasmit ami igazán húsvéti, de mégis van benne valami különleges. Na, szerintem ez pont ilyen. Van benne füstölt tarja, tojás, és mégsincs benne semmi hagyományos :D
Legalább annyira finom étel, mint a kolbászos tojáspörkölt.

Ki kell próbálni...:)

Ez most glutén, és laktózmentes változat, de leírom a hagyományos változatot is.



Hozzávalók:

1 ek. kacsazsír,
4 db tojás,
200 ml kókuszkrém/zabtejszín,
50 ml víz,
1 púpozott ek. tápióka keményítő/ vagy más étkezési keményítő,
2 ek. aprított petrezselyem,
1 ek. dijoni mustár,
1 mk. só,
kevés fokhagyma granulátum/1 gerezd fokhagyma,
100 gr füstölt hús (tarja, sonka)



Elkészítés:


A zsírt egy mélyebb serpenyőben felolvasztjuk, majd amikor serceg, a keményítővel világos rántást készítünk belőle. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínt és a vizet, és csomómentesre keverjük, majd a füstölt húson, és 2 db tojáson kívül minden hozzávalót hozzáadunk, és sűrűre főzzük. 
 A füstölt húst felcsíkozzuk ízlés szerint és jól megpirítjuk, majd a mártáshoz adjuk.
A tálaláskor a maradék tojásokat gerezdekre vágva kínáljuk hozzá.

Tipp: Lehet hozzá tésztát főzni, vagy akár édesburgonyát is süthetünk mellé. Tökéletes ebédünk lesz belőle. 

3 megjegyzés:

  1. Érdekes ötlet, én is a kísérleti konyha "pártján" állok :)

    VálaszTörlés
  2. A minap a fb-on bőszen lájkoltam ezt a bejegyzésedet, és mivel tetszik, gondoltam, megnézem közelebbről is a receptet. Guszta.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Lilla! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok neked és kedves családodnak!
    Finom lehet amit főztél, igazán különleges :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...