2014. szeptember 14., vasárnap

Mandulás csók

Tegnap amint megláttam Sünis kanál blogon ezt a finomságot, tudtam, hogy elkészítem, mert annyira nagyon-nagyon jól nézett ki. Végül aztán jóval másabb alapanyagokat használtam, de az arányokat nagyjából követtem, és csak fél adagot gyártottam belőle, de így is 20 jó nagy darab nagyon finom kekszem lett. 


Hozzávalók:

75 gr liszt,
50 gr vaj/kókuszzsír,
130 gr eritrit,
20 gr cukormentes csokoládé,
1 tojás,
1 rúd vanília magja,
1 tk. rum/vagy valamilyen likőr (kihagyható),
1/2 tk. sütőpor/szódabikarbóna



Elkészítés:

Én minden hozzávalót aprítóba tettem, és homogén masszává dolgoztam pár perc alatt. 
Diónyi darabokat vettem a masszából, majd a kezem között kilapítottam, és sütőlapra helyeztem őket. 
Kicsit távolabb kell rakni egymástól őket, mert megnőnek.

Addig sütjük, amíg kissé barnul a szélük. Amikor kivesszük a sütőből, még pár percet hagyjuk benne a tepsiben, majd helyezzük rácsra őket, és hűtsük ki teljesen. Finom ropogós lesz, ha kihül.

Hőfok: 175 fok 
Üzemmód: Légkeveréses
Idő: kb. 10 perc

Tipp: Bármilyen liszttel működni fog, a lényeg, hogy az állaga legyen teljesen formázható. Ha nem elég homogén a massza, akkor egy kis folyadékot adjatok hozzá. (KEVESET!)


Hozzávalókat egy helyről jó áron: DIÉTÁS ÉTELEK WEBSHOP

3 megjegyzés:

  1. Engem újra megfőztél... :-)) Viszem is magammal!

    VálaszTörlés
  2. Már nagyon sok diétás kekszet próbáltam sok blogról, weboldalról, és nagy részük a kukában landolt. Ez a legjobb diétás keksz recept, amit eddig csináltam. Igaz mandulám most nem volt itthon és darált napraforgóval helyettesítettem, de így is profi lett. Köszönet érte!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...