Egy tartalmas reggelihez tökéletes választás ez a buci. A paradicsomos tepertőkrém pedig egyszerűen fenséges. Ebből belaktok, szerintem délutánig nem lesztek éhesek :)
Hozzávalók:
Olívás bucihoz:
1 1/4 csésze nyílgyökérliszt,
1/4 csésze kókuszliszt,
1,5 tk. só,
1/2 csésze olívaolaj,
1/2 csésze meleg víz,
1 tk. gluténmentes sütőpor (elhagyható)
1 tojás felverve
Paradicsomos tepertőkrémhez:
1 marék tepertő,
1 nagyobb paradicsom,
2 ek. majonéz (házi: 1 tojás, 2 dl kókuszzsír, 1 mk. mustár, 1 csipet só, 1 csipet xilit, 1 mk. citromlé botmixerrel összedolgozva)
Bucik elkészítése:
A bucihoz külön-külön összekeverjük a száraz, és nedves hozzávalókat. Majd az egészet összedolgozzuk. A massza állaga függ a lisztektől is. Mivel nekem kissé folyós maradt, ezért különböző szilikon formákba töltöttem őket (kb. 4 nagyobb bucihoz elegendő).
Majd kb. 35-40 perc alatt készre sütjük őket.
Hőfok: 220 fok
Üzemmód: Légkeveréses
Sütési idő: 35-40 perc
Tepertőkrém elkészítése:
A hozzávalókat késes aprítóban összedolgozzuk, majd a frissen kisült bucikkal tálaljuk.
A bucik alapötlete innen: Paleospirit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése