2015. december 19., szombat

Dióhabos linzer - paleo

Ezt a sütit hagyományos módon édesanyám minden évben elkészíti karácsonykor. Most én is megsütöttem, paleolit verzióban és hagyományosan is. Mindig nagy sikere van, próbáljátok ki.

Hozzávalók:

3 M-es tojás,
80 g folyékony kókuszzsír,
3 ek xilit
Dióhabhoz:
50 g por állagú xilit,
1 tojásfehérje, 
50 g darált dió

Tetejére: szilvalekvár


Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóihoz a tojást a kókuszzsírral és a xilittel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk lisztkeveréket. Fél órát hűtőben pihentetjük, közben elkészítjük a dióhabot. 
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porxilittel, majd a darált diót is hozzákeverjük. 
 3. A tésztából kisebb diónyi golyókat gyúrunk és kezünkben kissé lelapítjuk, és szilikonos sütőlapra pakoljuk őket. 
4. A dióhabból minden korongra teszünk egy kis halmot, azok közepébe pedig egy-egy adag szilvalekvárt (abból a betonkemény fajtából, csak szilva, más semmi).
180 fokon légkeveréses üzemmódban 10-12 percig sütjük.  


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.


Tészta ötlete: Tücsökbogár



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...