2012. május 10., csütörtök

Lilla kedvence...:)

Nekiálltam a tanulós időszakomnak, és ha ezt a félévet is kipipálom június végére akkor már csak az utolsó évem lesz hátra...:) Bár a vizsgáim száma kevesebb mint az előző félévben volt, vagy mint a következő félévben lesz, mégis nekem ez tűnik a legnehezebbnek...:) Még jó, hogy dolgoznom nem kell mellettea vizsgaidőszak teljes hosszában, mert így kicsit több időm van mintha a munka előtt, vagy a munkából fáradtan hazaesve kellene nekiállnom a tételeknek...

Szóval hétfő volt a nap amikor első alkalommal együtt voltunk itthon délelőtt a Párommal, így ő is tudott nekem az ebéd készítésben segédkezni, így kicsit "kirúgtunk a hámból" és egy igazán mennyei ebédet készítettünk. Nekem ő a number 1...:) Imádom amikor a gyümölcs és a hús egymásra találnak.
Az elején még elkezdtem kiírni a címhez az étel teljes nevét, de inkább nemes egyszerűségnél, maradtam a Lilla kedvence megnevezésnél...:)

Egyébként az étel általam alkotott hivatalos neve: Sajttal és aszalt szilvával töltött rántott karaj fűszeres sült burgonyával és szilvalekvárral tölött őszibarackkal...:)


Hozzávalók:
6 szelet karaj, 1 marék apróra aszalt szilva, 1 marék apróra vágott feta, 1 marék apróra vágott vágott trappista sajt, 1 kg burgonya, 1/2 cs. sült burgonya fűszerkeverék, 4 felezett őszibarack, 4 ek. szilvalekvár, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors, és szezámmag a panírozáshoz



Elkészítés:
Részletes leírást most nem adok, inkább egy kinket, a korábbi hasonlóan elkészített töltött karajomhoz. Itt egy hasonlóan gyümölcsös finomságot találtok!


A burgonyát pedig meghámozzuk, felkockázzuk, majd a fűszerrel beszórjuk, és kevés olajat öntünk alá, majd 1 óra alatt készre sütjük a sütőben.
A tálaláshoz pedig a barackokat megtöltjük a szilvalekvárral...:)


Szerintem aki szereti a gyümölcs és hús kombinációját, annak nyerő fogás lesz...:) Persze nem feltétlenül hétköznapi ebéd, de néha azért jól esik a kényeztetés...:)

És Gabriellának két kép Dexterről, aki akkorát nőtt, hogy el sem hiszitek...:)




16 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet :) Kitartást a vizsgákhoz! Nekem egyszer volt olyan hogy 14 vizsgát kellett letennem, 2 hét alatt és csak egy uv-m lett. a végén már hulla voltam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hát igen az nem semmi, nekem a legdurvább eddig a 3 vizsga egy nap alatt 0 uv-val...:)

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet!Én is szeretem a hús-gyümölcs kombinációt.Jól kitaláltad, nem csoda, hogy kedvenc:) Jó tanulgatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Emi, én is imádom, nálunk gyakori párosítás...

      Törlés
  3. Az aszalt szilva a gyengém, úgyhogy máris tetszik. :))))
    Cuki ez a kutya. Modelliskolába jár, hogy így be tud pózolni? :DDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dexter itt éppen meg volt rám sértődve, mert nem játszottam vele...:)

      Törlés
  4. Hű fincsi biztos , recept mentve!Guszta!!

    VálaszTörlés
  5. Így könnyű a tanulás, finom üzemanyaggal:)

    VálaszTörlés
  6. Nem csak a Te kedvenced, de az enyém is lehetne. Nagyon szeretem a gyümölcs-hús párosítást, és ez az ebéd, mennyei finom lehetett.
    Jó nagyot nőtt Dexter. Még mindig rakoncátlan néha, vagy már kezd megkomolyodni??:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Dexter néha tud már nagyfiú lenni, de az ásás a gyengéje még mindig...:)

      Törlés
  7. Hmmm... nyami, nyami, kérek ebből!!!! Nagyon éhes vagyok. :P

    A Dexter fotókért külön köszönet, már nagyon hiányoltam! :) Borzasztó sokat nőtt, és milyen szép fényes a szőre!! Csuda aranyos, hú, de meg tudnám "gyomrozni". :D

    VálaszTörlés
  8. Ti aztán tudtok élni ;) Dexter meg óriási lett :) Gyorsan nő :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...