2012. május 26., szombat

Spenótos-fetás palacsinta

Ma reggel ismét ragyogó napsütésre ébredtünk...:) Hétvége, szép idő, barátok, pihenés, kell ennél több? Csak azt szeretném, ha végre nem fél napig tartana, hanem ebben a csodás három napban minden reggel így ébredhetnénk...

Tegnapra ígértem ugyan a spenótos-fetás palacsintát, de aztán csak ma reggelre jutottam el idáig...:)
Szóval én rajongok a spenótért - a Párom kevésbé... - így elég sokféle módon próbáltam már elkészíteni. Ezt az ételt múltkor édesanyám készítette el, és mivel nagyon ízlett, elkészítettem itthon is...:)


Hozzávalók:
Palacsinta: 30 dkg liszt, 6 dl víz, 2 tojás, csipet só, 1 kk. olaj
Spenót: spenót, 1 ek. olaj, 2 ek. liszt, 1 dl tej, fokhagyma
Ezen kívül: fetasajt, 2 főtt tojás

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, majd az 1 kk. oaljat a teflonba öntjük, felhevítjük és 6 db palacsintát kisütünk a spenótos töltelékhez, a többit félretehetjük és másként ízesíthetjük.
A spenóthoz az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel és végül a spenóttal is. Fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük.
A palacsintákat megtöltjük a spenóttal, úgy, hogy maradjon egy adag a befedéshez is. Majd egy tál aljában elhelyezzük a palacsintákat, ha kisebb méretű tálat választunk, akkor két rétegben is készülhet.
A palacsintákra fetasajtot morzsolunk, és eloszlatjuk rajta a felkarikázott tojásokat is. Majd a maradék spenótot a tetejére öntjük és ízlés szerint akár rövid időre még sütőben átsüthetjük az egészet. Nálam ez a lépés már kimaradt...:)

Így látszik a rétegezés...:) Persze a másik felére is került spenót...


Dexterről hoztam egy képet. Tegnap sikerült elkapnom a pillanatot a bejárati ajtót kinyitva...:) Egész nap így fekszik, és abból hallom, hogy ott van, hogy időnként átfordul a másik oldalára, és az ajtónak csapdossa a mancsait...:)


Szép pihenéssel teli hétvégét kívánok Mindenkinek ezzel a képpel...:)





10 megjegyzés:

  1. :) Neked is kellemes hétvégét! Dexter egy fazon:) tetszik ez a palacsinta, imádom a spenótot, úgyhogy azt mindenbe szívesen megeszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Dexter egy igazi kajla kölyök...:)

      Törlés
  2. Nagyon jó ez a recept, de már úgyis tudod! :DD A kutyus pedig haláli! Csodás, napsütéses hétvégét kívánok Nektek is! :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a palacsintát, de sütni már nem annyira :)

    VálaszTörlés
  4. Lillám, a palacsintád nagyon guszta, a kutyád imádni való:))
    Mostanában nem nagyon jártam erre, tudod az okát, ennek ellenére szeretném, ha benéznél hozzám és elfogadnád a díjat, amit Neked szántam:)

    VálaszTörlés
  5. Spenótot, sóskát én is nagyon szeretem :) Szuper így palacsintába töltve! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Panna, próbáld ki, nagyon fincsi...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...