2012. október 11., csütörtök

Citromos-mézes téli gasztroajándék

Nem tűntem el, és főzök-sütök is általában, csak éppen kevesebb dolog került fel mostanában a blogra, de ígérem, így a hét végére minden nap hozok valami finomságot.
 
Először is egy nagyon egyszerű nagyon látványos kis ötletet:
Már rengeteg helyen láttam megosztva a facebookon ezt az igazán egyszerű ötletet, ami szerintem kiváló ajándék is lehet a hűvösebb időben.

 
Hozzávalók:
 
1 kisebb üveg tetővel, 1 citrom, méz, gyömbér

 
Elkészítés:

Az üvegbe szeleteljük a citromot, és belereszelünk egy kis gyömbért, majd felöntjük mézzel, és lezárjuk. Hűtőben tároljuk, akár egy-két hónapon keresztül is eláll...
 
Karácsonyre kiváló ajánék...:)

10 megjegyzés:

  1. Jó ötlet, és lehet, hogy még meghűlés esetén is hatásos! :)

    VálaszTörlés
  2. Ötletes és szuperül néz ki, de nem keseredik meg a citromhéjtól?

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik :) Te már ettél ilyet, vagy csak hallottál róla?

    VálaszTörlés
  4. Csak gyömbért kell vennem, a többi van itthon!

    VálaszTörlés
  5. Én is megcsináltam és pont beteg volt a lányom készült az orvoshoz,mert nagyon köhögött Igaz egy 7 dl üveg felét megette és teaként is itta 2 napig és nincs semmi baja. Elmúlt a köhögése és az orvoshoz menés is elmaradt:))

    VálaszTörlés
  6. Azt ugyan nem tudom, hogy nem keseredik-e meg a citromhéjtól, de Mónika lánya is itta, így szerintem tutira finom lehet, és ezek szerint hatásos is...:)

    VálaszTörlés
  7. Az én tapasztalatom szerint nem keseredik meg a citrom héjától. Valószínűleg ez a méz érdeme. Ismerek olyat aki hársmézzel készíti és kevés fahéjat is tesz bele (gondolom egészben) kifejezetten náthás időszakra. Azt hiszem idén én is így csinálom majd:) Lilla nagy izgalommal várjuk a receptedet, az Enni - határok nélkül-re.

    VálaszTörlés
  8. Az én tapasztalatom szerint nem keseredik meg a citrom héjától. Valószínűleg ez a méz érdeme. Ismerek olyat aki hársmézzel készíti és kevés fahéjat is tesz bele (gondolom egészben) kifejezetten náthás időszakra. Azt hiszem idén én is így csinálom majd:) Lilla nagy izgalommal várjuk a receptedet, az Enni - határok nélkül-re.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...