2014. május 31., szombat

Kelesztés nélküli pizza egyszerűen

Még a blog indítása elején került fel ez a recept, amit a mai napig nagyon szeretek, mert tényleg pikk-pakk az asztalra lehet varázsolni egy finom ebédet, vacsorát, és vendégvárónak sem utolsó.

Tegnap újra elkészült a Páromnak, és gondoltam, akkor már készítek róla egy új bejegyzést is, új fényképpel.



Hozzávalók:

Tészta:
300 gr liszt,
3 ek. olívaolaj,
200 ml víz,
1 zacskó porélesztő,
1 tk. só

Feltét:
Paradicsomszósz:
3 ek. natúr paradicsompüré,
1 tk. oregano,
1 tk. bazsalikom,
1 csipet só,
kevés bors,
1 mk. édesítő
Sonka, újhagyma, sajt

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját egy tálba öntjük, majd pár perc alatt kidagasztjuk - akár kézzel, vagy géppel.  
A tésztát egy olívaolajjal kikent pizzasütő formába, vagy gáztepsibe egyengetjük - nem nyújtjuk, csak kézzel igazítjuk formára, és kellő vastagságúra, majd Megkenjük a paradicsomszósszal, és a kívánt feltéttel megpakoljuk. Végül magas hőfokon 200-220 fokon légkeveréses üzemmódban (ha nincs megfelel az alsó-felső is) 15-20 perc alatt készre sütjük.


Tipp:
Ha nagyon sok a feltét akkor a tésztát elő lehet sütni pár percig, majd utána rápakolni a többi hozzávalót.

3 megjegyzés:

  1. Na ez jól jönne most :) Guszta :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ez is, és a régi is!

    VálaszTörlés
  3. A pizzát mindig örömmel fogadja mindenki. Az meg külön tetszik, hogy nem kell keleszteni, így lényegesen lerövidül az elkészítési idő.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...