2014. július 1., kedd

Meggyes szórt rétes

Amikor a Paleokocka oldalán megláttam Zsuzsa csodás rétesét, már tudtam, hogy el fog készülni, főleg, hogy nagyon hasonlóan készül a lusta asszony réteséhez, ami nagyon finom, ízletes, szaftos sütemény. 
Így kicsit ugyan más összetevőkkel, de elkészült az én változatom is.



Hozzávalók:

400 gr magozott meggy,
50 gr mandula,
35 gr dió, 
50 gr kókuszliszt,
100 ml kókuszolaj,
300 ml mandulatej,
3 tojás, 
kevés útifűmaghéjliszt (megfelel a sima útifűmaghéj is),
5 ek. eritrit

Elkészítés:

Egy 20x25 cm-es tepsit kizsírozunk, majd a mandulát, és a diót ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük (kivéve az útifűmaghéjlisztet).
A tepsi aljára szórjuk a lisztes keverék felét, majd erre jön a gyümölcs, amelynek tetejére szórunk kevés útifűmaghéjat/lisztet, hogy felszívja a nedvességet. 
A lisztes keverék másik felét rászórjuk a gyümölcsre, majd a nedves hozzávalókat (tej, olaj, tojás) jól összekeverjük, és meglocsoljuk vele a süteményt.

10 percet állni hagyjuk, és 35-40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. 

Kihűtve, tényleg másnap a legfinomabb ;)


TIPP: Zsuzsa egy jó tanácsot fűzött nekem a recepthez: Az olajat a végén tegyétek hozzá, és ne a tejjel elkeverve, mert úgylesz ropogós a teteje. Legközelebb így fogom csinálni én is.

Forrás: Paleokocka


3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és valóban egyszerű az elkészítése! Finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Csuda guszta lett! Ki is kell használni a meggyszezont, mert nagyon finom, sokmindent lehet belőle sütni-főzni :-)

    VálaszTörlés
  3. De jó recept, máris beindította a fantáziámat:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...