2014. december 25., csütörtök

Karácsonyi linzer

Ez volt az utolsó süti ami elkészült az ünnepekre, bár bevallom hibáztam...
Csak fél adagot készítettem, így mára nem sok minden maradt belőle...:)

Hozzávalók:

300 g liszt,
200 g vaj,
100g porcukor (xilit porrá őrölve)

Rózsaszín tetejű: 2 ek. porcukor, 1 tk. szörp
Emberkék: 50 g étcsokoládé, 20 ml tejszín
Kifli: porcukor
Csokis tetejű karika: étcsokoládé, szilvalekvár
Csokis tetejű csillag: étcsokoládé, baracklekvár



Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a pocukrot átszitáljuk, és a hideg apróra kockázott vajjal összedolgozzuk. Kb. fél órát pihentetjük folpackba csomagolva a hűtőben, majd kiszúrókkal tetszőleges formákat készítünk. A lényeg, hogy amit tölteni szeretnénk páros legyen. A maradék tésztából készítjük a kifliket. 

2. A rózsaszín tetejű sütihez a porcukrot krémesre keverjük a szörppel, és ezzel kenjük meg a tetejét. 

3. Az emberkékhez a csokit felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és amikor elkezd kihülni, és visszadermedni, akkor betöltjük a két linzer közé.

4. A karikához, és a csillaghoz a csokt megolvasztjuk, az egyik linzer tetejét bevonjuk vele, majd ha megdermedt a csoki, akkor lekvárral megkenjük az egyik linzert, és összetapasztjuk őket.

5. A kifliket még langyosan porcukorral meghintjük.

Sütési idő: 10 perc
Sütési hőfok: 180 fok
Sütési üzemmód: légkeveréses

Alaprecept: Kifőztük

1 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes kis sütistál! :) Békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...