2011. november 13., vasárnap

Diétához vagy csak azért, mert finom és egészséges

Már egy jó ideje nem vásárolunk boltban kenyeret, vagy bármilyen más pékárut, mivel sokkal izgalmasabbnak találom, hogy a párommal otthon szorgoskodhatok a konyhában és azt esszük amit saját magunk elkészítünk. Bár némelyik pékáru elkészítése több időt vesz el, minthogy átmenjünk a boltba és megvegyük azt, de a boltinak biztosan nem lesz olyan finom házi íze mint az otthon elkészítettnek, és nem utolsó sorban sokszor a pénztárcánkat is kímélhetjük ezzel a módszerrel. 
Már megosztottam veletek korábban egy kenyér receptet, amit nagyon könnyen össze lehet dobni, és a bolti árakhoz képest fillérekből meg van. 
A mostani recept kicsit költségesebb, de nagyon egészséges, és bár tömörebb állaga van mint a fehérkenyérnek, szerintem nagyon finom.

Élesztőmentes kenyér

Recept: (kb. 40 dkg-os kenyérhez)

30 dkg teljeskiőrlésű liszt, 2 kk. szódabikarbóna, 1 ek. lenmag, 1 ek. napraforgómag, 1 ek. szezámmag, 1 kk. só, 1 kk. bazsalikom, 1 kk. oregano, 2 ek. olíva olaj, 3 dl joghurt

Az összes száraz hozzávalót egy nagy edényben összekerjük, majd a joghurtot először kikeverjük az olívaolajjal, majd hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. 
Egy kivajazott és kilisztezett sütésálló edénybe rakjuk és 200 °C-ra előmelegített sütőben 55 percig sütjük. 

Azt nem számoltam még ki, hogy mennyi pénzből jön ki egy ilyen kenyér elkészítése, de ha  hozzávalókat egyszer megvesszük - a liszten és a joghurton kívül - nagyon sok sütéshez elegendő alapanyagunk lesz. 

Candida diétához tökéletes, mivel csupa olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket bátran lehet fogyasztani annak teljes szakaszában.

Aki szeretne változatosan étkezni, és egészséges házilag elkészített ételeket enni, bátran ajánlom, hogy építse bele az étrendjébe ezt a receptet is. 

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...