2011. november 24., csütörtök

Tejszínes-mustáros karaj brokkoli körettel

Ami zöld általában nem eszem meg, de a brokkoli ez alól kivétel, akár minden nap tudnék enni. Ennek az ételnek a története annyi, hogy egyik nap csak annyit tudtam, hogy karajt szeretnék csinálni, de nem akarom kirántani, és egyszerűen nem jött az ihlet, fogalmam sem volt, hogy mit készítsek belőle. Majd telefonos segítségkérés után megvilágosodtam. Tényleg, legyen tejszínes-mustáros karaj. 
Azóta második számú kedvencé nőtte ki magát nálunk a lasagne után. Mindig ez készül ha gyors és finom ebédet szeretnénk készíteni. 

Tejszínes-mustáros karaj brokkoli körettel

Recept: (2 főre)

4 szelet csont nélküli rövid karaj, liszt, pirospaprika, 2 dl tejszín, 4 ek. mustár, só, bors

Az elkészítése tényleg pofon egyszerű. A húsokat kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd pirospaprikás lisztbe forgatjuk. Egy ek. olajon megpirítjuk a húsokat, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Kb. 20 percig fedő alatt pároljuk, ha közben elfőne a víz, pótoljuk. 
Utána levesszük a tetőt, és hozzáöntünk 2 dl tejszínt, valamint belekeverünk 4 ek. mustárt.

Pár perc alatt besűrűsödik és már kész is. 

A köret nálunk most csak brokkoli volt, és a szóssszal öntöttük le, de készítettem már burgonyapürével, rösztivel vagy főtt krumplival.

Jó étvágyat!


4 megjegyzés:

  1. ... és Seffer úr megeszi a brokkolit? Bizonyítékot karok!

    VálaszTörlés
  2. Most már mindent megeszik...khmm...tudod...:)

    VálaszTörlés
  3. Tudod ő kapott hozzá burgonyát, a brokkoli csak kiegészítés volt...:)

    VálaszTörlés
  4. ... és Lilla megeszi a karajt:) Változnak az ízlések:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...