2012. október 19., péntek

Itt a keksz sütés ideje - Cookies

Bár már van fent egy-két keksz receptem, de az mostani visz mindent...:) 
Pont olyan lett, mint amilyet az egyik boltban árulnak a polcokon több száz forintért darabját. Már sütés után is nagyon finom, de másnapra tökéletes. Azt viszont nem garantálom, hogy ez a mennyiség meg is marad másnapig...:)

A receptért köszönet Flórának:


Hozzávalók: 

20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg puha vaj, 1 tábla étcsoki, 1/2 cs. sütőpor


Elkészítés:

A csokit darabokra törjük, majd az összes hozzávalót összekeverjük. A masszákból korongokat készítünk és sütőpapíros gáztepsire helyezzük őket, majd előmelegetített sütőben 200 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük őket. (Vigyázat elég rendesen terülnek majd a tepsiben...)

A nagy pohár tejjel tökéletes reggeli, vacsi, nasi, vagy kis szalaggal átkötve, celofánba csomagolva ajándéknak sem utolsó...:)


12 megjegyzés:

  1. Egyszerű és nagyszerű!!! Mostanság én is rákattantam a kekszsütésre, úgyhogy hozzad csak a fincsi recepteket. Most megyek és gyorsan összedobok egy adagot.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hétvégén még tutira lesz valami finom keksz...:)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki! Örülök, hogy ízlett, nekünk ez az egyik kedvenc kekszünk.:)

    VálaszTörlés
  3. Szívesen bespájzolnék belőle... :P

    VálaszTörlés
  4. Hogy én mennyire szeretem a kekszeket. Hmmm... Kaphatok? :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó! Jegyzem a receptet:-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszták, nálam is fel kellene már tölteni a kekszes dobozt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nekem sem ártana még pár félét bespejzolni...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...