2013. október 26., szombat

Sült csirkecombok mustárszószos brokkolis tésztával


Tésztás ételeket általában csak akkor fogyasztom - kb. 2-3 hetente - amikor már nagyon kívánok valami szószos ételt, amihez igen jól passzol, egy-egy paleolit tésztaféle. 
Ebben az esetben sült csirkecombok mellé készült, és szerintem ízben nagyon jól passzoltak egymás mellé.
Javaslom próbáljátok ki :)




Hozzávalók (2 főre):


Húshoz: 2-2 alsó és felső csirkecomb, 1 ek. pirospaprika, 1 mk. himalája só, kevés frissen őrölt bors (sütőzacskó), 1 ek. sertészsí,r 1/2 dl víz
Tésztához: 100 gr paleo tészta (nálam lenmagos szélesmetélt), 200 gr brokkoli, 1 tk. dijoni mustár, 1 ek. cocomas




Elkészítés:

A húst belerakjuk a sütőzacskóba, és a fűszereket alaposan beledörzsöljük húsokba. Beelöntjük a vizet, és a zsírt is hozzáadjuk. Lezárjuk a zacskót, egy-két helyen megbökködjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Amikor letelik az idő, a zacskót felvágjuk, és további 15 percre visszarakjuk a húsokat, hogy megpiruljanak. 

A tésztát forró vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük, a brokkolit megfőzzük, leszűrjük, és kis darabokra tépkedjük. 
A megsült húsokat kiszedjük, majd a szafthoz hozzáadjuk a mustárt és a cocomast. A tésztát összeforgatjuk a brokkolival, és a szósszal, majd tányérokba szedjük, és a pirosra sült csirkecombbokkal tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta azzal a zöld körettel, fincsi!! :) Elcsábulnék rá...

    VálaszTörlés
  2. Imádom a sült csirke minden változatát, gyakran készül nálunk. A fotód pedig "irtó" guszta. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...