2014. november 22., szombat

Csokoládéhab torta

November első hétvégéjén két torta is készült, egy édesapámnak, egy pedig a mi kis Kincsünknek, Patríciának. 
Csupacsoki volt kívül, belül. Mindenki szerette, szeressétek Ti is ;)

Hozzávalók:
 
Tészta:
http://megfozlek.blogspot.hu/2014/11/cappuccino-torta.html 
 
 Krém:
 100 gr étcsokoládé,
 250 ml tejszín (30%-os, állati),
 10 gr zselatin
 
Külső krém:
100 gr étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os, állati)
 
Csokikorongok:
 100 gr étcsokoládé,
1 tk. étkezési kakaóvaj,
 1 tk. kókuszzsír,
ízlés szerint: apróra vágott aszalt gyümölcs, pirított szezámmag, aprított mandula 


 
Elkészítés:

1. A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük, majd mielőtt még teljesen megkeményedne hozzáadjuk a cukrot is. Ezt követően fakanállal belekeverjük a tojássárgákat, majd a végén a sütőporral elkevert lisztet is. 
A tortakarikát sütőpapíros tepsibe helyezzük. Beletöltjük a masszát, majd 165 fokos sütőben (légkeveréses) 40 perc alatt készre sütjük.
Oldalára állítva hagyjuk kihűlni.

2. A krém elkészítéséhez fél deci tejszínt és a csokit felolvasztjuk gőz felett, a 2 deci tejszínt habbá verjük. Kb. 4-5 ek. vízben foldjuk a zselatint és mikróban felmelegítjük. A habbá vert tejszínből 2-3 kanállal hozzáadunk a zselatinhoz, hogy lehűtsük, majd az a csokihoz öntjük, és a felvert tejszínt is óvatosan hozzáadagoljuk.
 
3. Késsel kivágjuk a formából a tésztát, és ha teljesen kihűlt kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, majd betöltjük a krémmel, végül ráhelyezzük a másik lapot is. 

4. A külső bevonahoz, felverjük a tejszínt, a csokoládét pedig megolvasztjuk. Amikor a csoki kissé visszahűlt összekeverjük a tejszínnel. Ezzel vonjuk be a torta külsejét. 
 
5. Csokikorongok: A csokoládét, a kókuszzsírt, és a kakaóvajat megolvasztjuk, majd egy sütőpapíros tepsire kanálnyi adagokat helyezünk. A tetejüket a magokkal, aszalt gyümölcsökkel díszítjük, és dermedésig hűtőbe helyezzük.
 
5. Díszítés: A maradék krémből díszítjük a szélét, az elkészült csokikorongokat pedig a belsejére helyezzük. 
 
 

3 megjegyzés:

  1. Már nagyon belejöttél a torta készítésbe:-)) Nagyon szép és igen finom lehetett! Isten éltesse a kis Patriciát, természetesen Édesapádnak is minden jót kívánok!

    VálaszTörlés
  2. De szívesen lekapnék egy olyan korongot a tetejéről.... Nagyon ügyes vagy!!! :-)

    VálaszTörlés
  3. Boldog Szülinapot a kis Drágának! Azért egy tortaevő-maszatos kép jöhetett volna... :o)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...