2015. november 28., szombat

Almás derelye - paleo (főzés nélkül)

A héten sütöttem almás pitét a Páromnak, és mivel jó sok fahéjas alma megmaradt, ezért a héten további két édesség is készült belőle.

Hozzávalók:

130 ml forró víz,
5 ek. kókuszolaj,
200 g alma,
1 tk. fahéj,
édesítő, 1/2 citrom leve



Elkészítés:


Az almákat lereszeljük, majd ízlés szerint édesítjük. Megszórjuk a fahéjjal, és meglocsoljuk a citromlével, és megpároljuk az almákat.

A tésztához a hozzávalókat (liszt, víz, olaj) összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát két szilikon lap között. 
akkor négyzeteket vágunk, hogy a derelye formánkra rá tudjuk helyezni, majd 1,5 teáskanálnyi almát kanalazunk a közepére, és összecsukjuk a formánkat. 

A derelyéket 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Amikor megsültek por állagú xilittel megszórjuk, és a megmaradt almával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...