2016. december 17., szombat

Aszalt szilvával töltött mézespuszedli - paleo

Az előző mézeskalács emberkék receptje alapján készült. Pontosabban én a fele adag tésztából készítettem őket, de annyira jól sikerültek, hogy ajánlom mindenkinek próbálja ki.

Hozzávalók:

1 L-es méretű tojás,
2 ek. 4x édesítő,
3 ek. folyékony méz,
50 ml víz,
10 ml citromlé,
40 g kókuszolaj,

50 g étcsokoládé, 5-6 db aszalt szilva feldarabolva 



Elkészítés:

A vizet összekeverjük a citromlével, ebben pedig feloldjuk az édesítőt. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, majd a lisztkeveréket, végül pedig a mézet és a kókuszolajat is.
Alaposan összedolgozzuk a masszát, és 10 percig hűtőben pihentetjük.
Diónyi darabokat tépkedünk a masszából, kezünkben szétlapítjuk. Mindegyikbe teszünk egy darabka aszalt szilvát, majd golyókat gyúrunk belőlük.
160 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek csokiba forgatjuk őket.


A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...