2012. május 11., péntek

Csirkecombok görögösen

A napokban annyira jó idő van, hogy nem győzőm élvezni a napsütést a kertben. Csak az baj vele, hogy így kicsit nehezebb a tanulásra koncentrálni...:) 
Pár napja Vikinél láttam meg egy receptet, ami annyira bejött már első látásra, hogy úgy döntöttem nekem is ki kell próbálnom...Nála mediterrán csirkecombok nevet kapta, nálam pedig csirkecombok görögösen lett az elnevezése az ételnek. Azért választottam neki ezt a nevet,  mert nekem igencsak eszembe jutatta a 8 évvel ezelőtti nyaralásunkat Görögországban, bár a fetasajton kívül lehet, hogy semmi köze nincsen Görögországhoz. Igazán mediterrán ízvilág, a citrom fanyarsága, a feta sóssága, és a lilahagyma édessége szuper kombinációnak bizonyult. Azt hiszem ez volt az első de semmiképpen sem utolsó találkozásunk ezzel az étellel. 


Hozzávalók:
4 csirkecomb, 6 db burgonya, 2 citrom, 2 fej lilahagyma, 1 csomag fetasajt, 1 dl fehér bor, fél csomag grill fűszerkeverék, kevés olaj

Elkészítés:
Nálam annyi változtatás történt Viki receptjéhez képest, hogy mindent egyszerre dugtam a sütőbe.
Először felkockáztam a megpucolt burgonyát, leterítettem a tepsi aljára, és megszórta a fűszerkeverékkel.  Majd a húsokat is jól befűszereztem, és mentek a krumplikra. A lilahagymát negyedeltem, a fetát kockára vágtam, a citromokat pedig gerezdekre. Minden ment a tepsibe, majd kevés olajjal meglocsoltam, 1 gerezd citrom levét belenyomtam, és mehet rá a fehér bor.
Az egészet 40 percig 200 fokon alufólia alatt sütöttem alul-felül sütős üzemmódban, további 20 percet fólia nélkül, majd átállítottam grill üzemmódra sütőt és 5 perc alatt ropogósra sütöttem az egészet.


Aztán az egész a tányéron landolt, és gyorsan készült hozzá egy kis bazsalikomos-balzsamecetes paradicsomsaláta...:) (Csak a mediterrán ízvilág miatt)


Hozzávalók:
10 szem koktélparadicsom, néhány szem bazsalikmom, egy fél kupaknyi balzsamecet, kevés citromlé, só, és édesítőszer

Elkészítés:
A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, beletépkedjük a bazsalikomot, majd mehet rá a balzsamecet, a só, a citromlé, és az édesítőszer ízlés szerint.


Mindenkinek nagyon jó étvágyat kívánok hozzá, és egy pohár finom limonádét, vagy, hogy maradjunk a görögöknél, egy jéghideg frappét...:)




13 megjegyzés:

  1. Köszi a jókívánságot, jöhet! De legyen nagyon gyorsposta, mert épp ebédidő van:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Küldenék belőle szívesen, de ez igazán kelendő étel volt...:)

      Törlés
  2. Ez nagyon fincsi lehet, én is nagyon szeretem az olyan ételeket, amikor a hús együtt lehet sütni a krumplival, zöldségekkel....

    VálaszTörlés
  3. 1-2 napja nem jártam neten, azóta annyi finomságot készítettél, hogy csak kapkodom a fejemet. :D
    Ezt én is kinéztem Vikinél, nekem is nagyon megtetszett. Remélem el is jutok odáig, hogy elkészítsem...! Fincsi, jól néz ki nálad is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm...:) Mindenképpen próbáld ki, mert isteni finom!

      Törlés
  4. Nagyon mutatós, ahogy az egész összesült:) Az ilyen jellegű egytálételek mindig finomak. Azért próbálj meg tanulni is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is nagyon szeretem őket. Már kezdek a tanulásra hangolódni...:)

      Törlés
  5. Nekem mindegy hogy görögös, vagy éppen mediterrán, jöhet így ahogy van. Nálunk is nagyon kedveltek az ilyen kombinációk.
    Jó tanulást, és napozást!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Bár a mai nap olyan hideg lett, hogy pulcsiba ülök bent a házban...:(

      Törlés
  6. Ó, ezt minden képen megsütöm. Ha szeretnék az olajbogyót, akkor dobálnék mellé még azt is! Nagyon guszta. A sült citrom pedig fenséges ízt kölcsönözhet neki...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, én sem rajongok az olajbogyóért, szóval nálunk kimaradt, de aki szereti, annak tényleg egy plussz ízt adhat bele.

      Törlés
  7. Épp van csirkecomb a fagyasztóban :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...