2014. január 4., szombat

Császármorzsa

Tej-, és gluténmentes. 

Ez a recept szuper, és el kell mondjam, hogy egy nagy tányér pulykanyak leves után bőven elegendő ebédnek is :)



Hozzávalók (3-4 főre elegendő):

150 gr darált mandula, 8 tojás, 1 rúd vanília magjai, 1 marék mazsola, 5 ek. eritrit, 200 ml cocomas
Tálaláshoz: por eritrit, és cukormentes lekvár


Elkészítés:

A tojás fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját kikeverjük az ertitrittel, felöntjük a cocomassal, és hozzáadjuk mandulát és a vanília kikapart magjait. 
A masszát óvatosan a fehérjéhez adagoljuk. A mazsolát negyed órára vízbe áztatjuk, és a végén lecsepegtetve a masszához keverjük. Egy nagy méretű teflonban - nálam wok - 1 ek. kókuszzsírt hevítünk és beleöntjük a masszát. Kb. 5 percig közepes lángon sütjük, majd elkezdjük fakanállal összetröni, mint a hagyományos császármorzsánál. 
Amikor jól megpirult, akkor tányérra szedjük, poreritrittel megszórjuk, majd ízlés szerinti lekvárt adunk hozzá.


9 megjegyzés:

  1. Micsoda kínzás ebéd előtt...nyami! :-P

    VálaszTörlés
  2. De finom gazdag császármorzsa! Én csak hagyományos módon szoktam készíteni, sajnos már elég régen. És még a blogomon sincs fent :-)

    VálaszTörlés
  3. A mandula szerepel a hozzávalóknál, de az elkészítésnél már nem.
    Gondolom a sárgájához kell adni, és őrölt manduláról van szó...

    VálaszTörlés
  4. Imádom. A kisfiam is szereti, talán csinálnom kellene, mert jó rég ettünk már...

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! A cocomas tej vagy tejszín kell bele?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lett. És gyorsan megvan. És gyorsan el is fogy. :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...