2014. január 4., szombat

Császármorzsa

Tej-, és gluténmentes. 

Ez a recept szuper, és el kell mondjam, hogy egy nagy tányér pulykanyak leves után bőven elegendő ebédnek is :)



Hozzávalók (3-4 főre elegendő):

150 gr darált mandula, 8 tojás, 1 rúd vanília magjai, 1 marék mazsola, 5 ek. eritrit, 200 ml cocomas
Tálaláshoz: por eritrit, és cukormentes lekvár


Elkészítés:

A tojás fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját kikeverjük az ertitrittel, felöntjük a cocomassal, és hozzáadjuk mandulát és a vanília kikapart magjait. 
A masszát óvatosan a fehérjéhez adagoljuk. A mazsolát negyed órára vízbe áztatjuk, és a végén lecsepegtetve a masszához keverjük. Egy nagy méretű teflonban - nálam wok - 1 ek. kókuszzsírt hevítünk és beleöntjük a masszát. Kb. 5 percig közepes lángon sütjük, majd elkezdjük fakanállal összetröni, mint a hagyományos császármorzsánál. 
Amikor jól megpirult, akkor tányérra szedjük, poreritrittel megszórjuk, majd ízlés szerinti lekvárt adunk hozzá.


9 megjegyzés:

  1. Micsoda kínzás ebéd előtt...nyami! :-P

    VálaszTörlés
  2. De finom gazdag császármorzsa! Én csak hagyományos módon szoktam készíteni, sajnos már elég régen. És még a blogomon sincs fent :-)

    VálaszTörlés
  3. A mandula szerepel a hozzávalóknál, de az elkészítésnél már nem.
    Gondolom a sárgájához kell adni, és őrölt manduláról van szó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, köszönöm, hogy szóltál, javítom :)

      Törlés
  4. Imádom. A kisfiam is szereti, talán csinálnom kellene, mert jó rég ettünk már...

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! A cocomas tej vagy tejszín kell bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, egy egész doboz cocomas tettem bele. Tehát nem higítva.

      Törlés
  6. Nagyon finom lett. És gyorsan megvan. És gyorsan el is fogy. :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...