2013. április 2., kedd

Fokhagymás-citromos sült csirkemell répasalátával


A Húsvéti iszom-eszem után egy igazán üdítő diétás étel, szerintem mindenkinek ki kell próbálni...:)

Szeretem a csirkemellet, mert olyan rohanós napokon amikor gyorsan kell ebédet varázsolni az asztalra akkor tökéletes választás. Így elkészítve igazán különleges, és szaftos. Nem szárad ki, és tényleg 5 perc alatt az asztalon van az ebéd. 

A répasalátához a reszelt répa már a hűtőben volt, így ahhoz is csak a mártást kellett elkészíteni...:)


Hozzávalók:

1 nagyobb csirkemell, só, citrom, fokhagyma granulátum, bors
salátához: 1 nagyobb reszelt répa, 1 ek. majonéz, 1 ek. tejföl, kevés só, bors, citromlé és édesítő

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és egy kevés fokhagyma granulátummal megszórjuk. A serpenyőbe minimális olívaolajat hevítünk, és a csirkemelleket pár perc alatt átsütjük. Citromot nyomunk mindegyik szeletre tálalás előtt. A reszelt répához a mártás hozzávalóit kikeverjük, és jól összedolgozzuk a répával. 

Szerintem tovább tart elolvasni mint elkészíteni...Jó étvágyat hozzá!


5 megjegyzés:

  1. Néha bizony nagyon jól jönnek ezek a gyorsan elkészíthető, finom ételek! :) A csirkemellhez nagyon passzol a fokhagyma, meg persze a citrommal ízesítve sem lehet rossz! :)

    VálaszTörlés
  2. Ki ne szeretné az ilyen gyorsan elkészíthető finom ételeket...? Nagyon guszta!!! A csirkemell egyébként nálunk is óriási kedvenc mindenféle formában. :)

    VálaszTörlés
  3. A fokhagymás-citromos csirkesültet szeretjük, de ezt a fajta répa salátát nem ismerem. Egy próbát megér!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki! Adhatnál belőle holnap ebédre :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek. Édeskonyha, ma is ez lesz az ebéd, egy kis cukkini tócsnival, küldhetek??? :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...