2014. február 4., kedd

Burgonyafőzelék

Régen a legkedvencebb ételem volt :)
Szerintem ez az egyszerű étel könnyedén elkészíthető, kevés alapanyag kell hozzá, és ráadásul olcsó is. 

Most gluténmentesen készült, de higgyétek el, nem venni észre a különbséget. 
Én nem ettem belőle, de a "kritikusok" is dícsérték, szóval, csak jó lehetett :)


Hozzávalók 2 főre:

8 közepes méretű burgonya, annyi víz, ami éppenhogy ellepi, 1/2 kis méretű vöröshagyma, 1 mk. pirospaprika, 1 tk. só, kevés firssen őrölt bors, 1 tk. zsír, 1 ek. tápiókaliszt, 1 ek. tejföl 

Feltétnek: fasírt, aminek a receptjét az alábbi linken megtaláljátok:


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeljük. A hagymát egy tk. zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Mehet bele a vékonyra szelt burgonya, és annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi. 
Addig főzzük fedő alatt amíg megpuhul a burgonya, majd a tejfölt egy ek. vízzel felengedjük, és jól kikeverjük a tápiókaliszttel. A főzőléből adunk hozzá egy merőkanálnyit, majd az egészet a főzelékhez adjuk. Egyet forralunk rajta, és tálalhatunk is. 
A feltét pedig egy végtelenül egyszerű fasírt, aminek a linkjét fent láthatjátok.



1 megjegyzés:

  1. Finom lehetett így is, paleosan :-) Nagyon guszta lett!
    Én kis kockákra szoktam vágni a krumplit, babérlevelet is teszek bele, a végén egy kis ecettel ízesítem, és feltétnek pörköltet főzök mellé :-) amúgy hasonló a tiédhez :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...