Egy tökéletes, egyszerű, hétköznapi fogás, ami egyáltalán nem mindennapi.
Amikor megláttam a feketebabos hamburger receptjét Jamie Oliver 15 perces kaják című könyvében, hát tudtam, hogy ez nagyon nagy kedvencem lenne.
Két probléma volt vele: se feketebab szószom (meglepő módon), se marhahúsom nem volt itthon.
Így sokkal egyszerűbb lett a helyzet. Volt itthon sertéscomb darálva, így ebből lettek a pogácsák...
Hozzávalók:
400 g darált sertéshús,
só,
bors,
szezámmag,
1 ek. méz,
fél bögre basmati rizs,
2 tojás
Elkészítés:
A darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd egyenlő nagyságú pogácsákat formálunk belőle, és kevés zsiradékon alaposan átsütjük mindkét oldalát. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a mézet, alaposan rákaramellizáljuk a pogácsákra, és a legvégén megszórjuk szezámmaggal.
A rizst, kb. 2,5szeres mennyiségű vízben kifőzzük, majd a tojásokat sózzuk, felverjük és hozzáadjuk az elkészült rizshez, és összesütjük vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése