2015. április 29., szerda

Fahéjas tej

Nincs új a nap alatt. Ez igaz, viszont már nagyon régóta szerettem volna feltenni ezt a verziót a tojástejről.  
Annak aki nem ihat tejterméket, ez egy nagyon jó alternatíva. 
Már felkerült korábban a blogra egy hasonló verzió, de azt gondolom ez a tej, csak úgy magában is nagyon finom. 


Hozzávalók:

1 tojássárgája, 
150 ml forró víz, 
ízlés szerinti édesítő mennyiség,
1 csipet fahéj

Elkészítés:

A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, és a fahéjjal majd botmixerrel, vagy egy egyszerű párszáz forintos tejhabkészítővel (IKEÁS) hozzáadjuk a vizet, és folyamatosan keverjük. Ilyen gyönyörű kemény habja lesz, ha alaposan összedolgozzátok. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...