Egy igazán fenséges hétvégi ebéd, vagy vacsora lehet belőle, de akár vendégvárónak is tökéletes, mert kiadós, és akár köret nélkül, vagy vele sült zöldségekkel is megállja a helyét az asztalon.
Sok macera nincs vele, talán csak (a csontos változatnál) annyi, hogy amikor megsül, le kell vágni a csontról a húst.
Itt is köszönöm az ötletet a Paleotthon Évijének és Lackójának. Így sokat nem kellett törnöm a fejem mi készüljön.
Hozzávalók:
1,5 kg csontos karaj,
2 paradicsom,
200 g zsírszalonna,
3-4 fokhagyma gerezd,
2 nagy fej hagyma,
bors,só
1 tk. oregano,
1 tk. bazsalikom,
Elkészítés:
1. A zöldségeket megpucoljuk, és felszeleteljük.
2. A zsírszalonnát szeletekre vágjuk, a húst csontig bevagdossuk, úgy, hogy kb. ujjnyi vastag szeleteket kapjunk.
3. A húst alaposan sózzuk, borsozzuk, úgy, hogy a zsebeket is bedörzsöljük.
4. Minden zsebbe teszünk egy szelet szalonnát, egy szelet hagymát, és egy szelet paradicsomot.
5. A húst összekötjük kötözőzsinórral, hogy ne essen szét sütés közben.
6. Végül jó megszórjuk az oregano és bazsalikom keverékével.
7. A húst belerakjuk egy sütőzacskóba, majd mellé rakjuk a fokhagyma gerezdeket, a többi megmaradt zöldséget, szalonnát.
8. Ha van időnk jót tesz neki ha egy fél napot csücsül a hűtőben, de ha erre nincs időnk, akkor zacskóban mehet a sütőbe.
9. 180 fokos (ha van, légkeveresés üzemmódban) sütőben 50 percig sütjük, majd kivesszük a zacskóból és további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése