Hozzávalók:
4 szikkadt zsemle,
50 g vaj,
3-4 ek. házi cukormentes baracklekvár,
2 tojás,
70 g xilit/cukor,
450 ml zsírszegény tej,
1 ek. vaníliás xilit
Tetejére:
2 tojásfehérje,
40 g xilit,
Elkészítés:
1. Egy tepsit (kisebb méret, kb. 20x25 cm) kikenünk vajjal.
2. A zsemléket felszeleteljük, majd a tojásokat, az olvasztott vajat, a cukrot és a tejet alaposan kikeverjük.
2. A zsemléket megmártjuk a tejes keverékben, majd kirakjuk vele a kivajazott tepsit.
3. Erre jöhet a baracklekvár, és a vaníliás xilit.
4. Újabb réteg tejbe mártott zsemle, majd a maradék tejes keverékkel megöntözzük a zsemlék tetejét.
5. Légkeresés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
6. A tojásfehérjéket a lekvárral, xilittel kemény habbá verjük, és ezzel megkenjük a sütink tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, hogy aranybarnára süljön a teteje.
Forrás: http://receptneked.hu/nagyi-receptjei/habos-rakott-zsemle/
Nagyon guszta, nagyon ügyes az Urad :)
VálaszTörlésBizony, bizony. Mindig mondja, hogy ezt a nagymamája milyen jól készítette. Mikor kibuggyant a cukor a tojásfehérjén...:) És ez olyan lett <3
TörlésNagyon guszta! Finom lehet !
VálaszTörléstényleg guszta. és ilyen receptet látva, eszembe jut, hogy főznöm kéne barackdzsemet, mert fogytán, és most itt a szezon. ezért kell most sokat elraktározni :) Nekem ez a recept tetszik http://glurl.co/barackos , küldöm Nektek is, hajrá, szorgoskodjunk
VálaszTörlés