2015. augusztus 29., szombat

Barackos-gesztenyés pite

Egy igazán különleges ízű sütit készítettem, ami egy kicsit már-már őszi ízeket hordoz magán. 
Anett adta az ötletet, és mivel gyorsan elkészíthető édességről van szó, ezért bátran ajánlom, hogy még ma délután próbáljátok ki. 

Hozzávalók:

4 tojás,
30 g xilit,
1 ek. citromlé,
1 csipet szódabikarbóna
2 nagyobb barack



Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, majd a tojásokat kettéválasztjuk. A kókuszolajat a citromlével és a tojássárgákkal összedolgozzuk. A fehérjét habbá verjük. Majd a kókuszolajos keveréket hozzáadjuk a fehérjékhez, végül pedig a száraz hozzávalókat is óvatosan belekeverjük, hogy ne törjön meg nagyon a hab.
Egy kilisztezett, kizsírozott tortaformába helyezzük a masszát, majd a barackot megpucoljuk, és beledaraboljuk a tésztába.
 Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...