2015. augusztus 2., vasárnap

Nokedli sült hagymával, tepertővel és fokhagymás tejföllel - paleo

Egy gyors ebédötlet, ami biztosan sokszor fog nálunk készülni. Könnyednek nem mondanám, de az biztos, hogy hosszú időre jól lakik tőle az ember.


Hozzávalók: 

3 nagy méretű tojás,
1 dl víz, 
1 ek. olvasztott zsír, 
tepertő,
3-4 nagy fej hagyma szeletekre vágva (zsír a sütéshez)


Elkészítés:

A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat (tojás, víz, zsír, liszt). Pihentetjük amíg egy nagy edényben vizet forralunk. Ha a víz már jó forró, és lobog, akkor adagonként beleszaggatjuk a nokedlit, és ha feljön a víz tetejére, egy két perc múlva le is szűrjük. 

A sült hagymához a hagyma szeleteket, forró zsírban aranybarnára sütjük. 

Tálaláskor a nokedlit megszórjuk tepertővel, egy jó nagy adag sült hagymával, és ízlés szerint fokhagymás tejfölt (totukrémet) kínálunk hozzá.


Hozzávalókat innen szerzem be: http://paleolitwebshop.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...