Egy gyors ebédötlet, ami biztosan sokszor fog nálunk készülni. Könnyednek nem mondanám, de az biztos, hogy hosszú időre jól lakik tőle az ember.
Hozzávalók:
3 nagy méretű tojás,
1 dl víz,
1 ek. olvasztott zsír,
tepertő,
3-4 nagy fej hagyma szeletekre vágva (zsír a sütéshez)
Elkészítés:
A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat (tojás, víz, zsír, liszt). Pihentetjük amíg egy nagy edényben vizet forralunk. Ha a víz már jó forró, és lobog, akkor adagonként beleszaggatjuk a nokedlit, és ha feljön a víz tetejére, egy két perc múlva le is szűrjük.
A sült hagymához a hagyma szeleteket, forró zsírban aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a nokedlit megszórjuk tepertővel, egy jó nagy adag sült hagymával, és ízlés szerint fokhagymás tejfölt (totukrémet) kínálunk hozzá.
Hozzávalókat innen szerzem be: http://paleolitwebshop.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése