Egy nagyon szuper ötletet találtam Tündérsüti oldalán, és egyből tudtam ennek el is kell készülnie nálam is. Azt is tudtam, hogy tökéletes lesz a hamis tejbegrízhez kísérőnek, vagy akár császármorzsához lekvár helyett.
Hozzávalók:
500 ml víz,
250 g xilit,
4 rúd fahéj (lehet több is),
1 db csillagánizs,
5-6 szem szegfűszeg,
1 citrom (bio) héja,
1 ek. citromlé
1 rúd vanília felhasítva
Elkészítés:
A citrom héját zöldséghámozóval leszedjük, majd az összes többi hozzávalóval felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg szép sötétbarna nem lesz a színe.
Leszűrjük és üvegekbe töltjük.
(Én a hűtőben tárolom, de lehet dunsztolni is, és akkor tuti nem romlik meg.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése