Tegnap megérkezett a szuper keksznyomdám, így gyorsan fel is avattam a kislányom segédletével. Én összedolgoztam a keksz hozzávalóit, kinyújtottam, a többi feladatot pedig már Patrícia csinálta, ő nyomdázta nekem őket, és pakolta a sütőlapra a kekszeket.
Hozzávalók:
130 g darált mandula,
30 g nyílgyökérpor,
20 g tápiókaliszt,
40 g útifűmaghéj,
80 g darált vaníliás xilit (1 tk. vaníliaport daráltam össze 150 g xilittel, ebből mértem ki a 80 g-ot)
1 tk. keksz fűszer (kardamom, fahéj, gyömbér, csillagánizs),
1 citrom reszelt héja,
2 ek. citrom lé,
2 kisebb tojásfehérje,
2 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elvegyítjük, majd szépen hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, és összedolgozzuk a tésztát.
A kéz melegétől tökéletesen nyújtható masszát fogunk kapni. Két szilikon lap között vékonyra nyújtjuk a tésztát, és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle.
Én ezt a keksznyomdát (pontosabban fondanthoz írja, de kekszekhez is tökéletes) használtam hozzá:
A kekszeket előmelegített sütőben 200 fokos sótőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Keksz alapötlete: Troll a konyhámban
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése