2015. szeptember 8., kedd

Party pizzás rúd - paleo

Már régóta gondolkodtam valami hasonló sós snacken, amit bátran tennék hagyományosan étkező vendégeknek is. Ezzel a lisztkeverékkel, ez a kérdés is megoldódott. 
Gyorsan elkészül, pár hozzávalóból.

Mártogatósnak pedig szinte bármilyen fincsi krémet használhatunk. Akár sima paradicsomos mártást, vagy egy fokhagymás totukrémes verziót is el tudok hozzá képzelni.

Hozzávalók:

2 kisebb tojás, 
3 ek. hideg víz, 
3 ek. olvasztott kókuszzsír

Paradicsomszósz: 

5 ek. paradicsompüré (natúr),
1 mk. oregano-bazsalikom keveréke,
1 cs. só



 Elkészítés:

A tojásokat, a vízzel és zsiradékkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és alaposan összegyúrjuk, hogy formázható tésztát kapjunk. 
Diónyi golyókat tépkedünk belőle, összesodorjuk henger alakúra enyhén nedves kézzel, majd szilikonos sütőlapra helyezzük és kissé lelapogatjuk a tésztákat.  
A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel, és megkenjük vele a tésztánkat. 
180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.  

A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát ide kattintva érheted el.

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...