Már régóta gondolkodtam valami hasonló sós snacken, amit bátran tennék hagyományosan étkező vendégeknek is. Ezzel a lisztkeverékkel, ez a kérdés is megoldódott.
Gyorsan elkészül, pár hozzávalóból.
Mártogatósnak pedig szinte bármilyen fincsi krémet használhatunk. Akár sima paradicsomos mártást, vagy egy fokhagymás totukrémes verziót is el tudok hozzá képzelni.
Hozzávalók:
2 kisebb tojás,
3 ek. hideg víz,
3 ek. olvasztott kókuszzsír
Paradicsomszósz:
5 ek. paradicsompüré (natúr),
1 mk. oregano-bazsalikom keveréke,
1 cs. só
Elkészítés:
A tojásokat, a vízzel és zsiradékkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket és alaposan összegyúrjuk, hogy formázható tésztát kapjunk.
Diónyi golyókat tépkedünk belőle, összesodorjuk henger alakúra enyhén nedves kézzel, majd szilikonos sütőlapra helyezzük és kissé lelapogatjuk a tésztákat.
A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel, és megkenjük vele a tésztánkat.
180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A Paleolit Éléskamra lisztkeverékeiből könnyen és gyorsan
süthetsz sós vagy édes finomságot a megadott receptúra szerint. A termékek
megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes
kínálatát ide kattintva érheted el.
Ha szeretnéd, hogy a kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a
keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése